Volledig scherm
© ANP

Alle winkels, waaronder 5 Twentse vestigingen, MS Mode maandag weer open

De winkels en de webshop van MS Mode gaan maandag weer open. Dit is mogelijk nu de curatoren en Rabobank een akkoord hebben gesloten over de voortzetting van MS Mode tijdens het faillissement. Curator en bank hebben dat vanavond in een gezamenlijke verklaring laten weten. Afgelopen donderdag werd de dameskledingketen failliet verklaard.

Het gaat om 135 winkels door heel Nederland waar in totaal ongeveer 880 mensen werken.Onder deze 135 winkels zijn dus ook de 5 Twentse vestigingen in Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Haaksbergen en Almelo.

Moeilijke marktomstandigheden
De verkoper van kleding voor 'curvy vrouwen' kampte de laatste tijd net als veel andere winkelketens met moeilijke marktomstandigheden. Grote boosdoener was echter de afgelopen winter, die erg zacht was. Hierdoor heeft MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen moeten verkopen. MS Mode was niet bij machte om die tegenvaller op te vangen, hoewel vorig jaar nog een winst in de boeken werd gezet.

MS Mode vroeg vrijdag 5 augustus surseance van betaling aan en is donderdag failliet verklaard. Er is de afgelopen dagen stevig onderhandeld over een oplossing.

Tevreden
Zowel de curator als de bank is tevreden over de uitslag en noemt de regeling ,,in het belang van alle betrokkenen''. Bovendien vergroot dit de mogelijkheden voor een doorstart van (delen van) MS Mode.

Curator Frits Kemp: ,,Er ligt een goed akkoord, dat ertoe kan bijdragen dat we snel een koper voor MS Mode kunnen vinden. We zijn verheugd dat in constructief overleg met de Rabobank een oplossing is bereikt en de winkels en webshop weer open gaan. Er zijn diverse gegadigden voor MS Mode waarmee gesprekken worden gevoerd en gevoerd gaan worden.''

En de Rabobank laat weten: ,,We zijn blij voor de medewerkers en klanten van MS Mode dat de winkels weer open gaan en hopen dat zo veel mogelijk banen behouden kunnen blijven.''