Volledig scherm
© Reiner van Willigen

Amateurvoetbal: 'Tweede plek Quick'20 geen geluk'

OLDENZAAL - Winnaar zonder zelf te spelen, daar kwam het afgelopen weekeinde voor Quick’20 op neer. Zelfs tijdens de inhaalronde was er een opsteker voor de Oldenzaalse ploeg, die tot nu toe een prachtig seizoen beleeft.

Be Quick, de nummer drie van de ranglijst, kon afgelopen weekeinde de Oldenzalers inhalen door thuis van EVV te winnen. Maar Be Quick verloor en dus hield Quick de tweede plek vast. „In de groepsapp waren de spelers er zondag volop mee bezig”, reageert trainer René Nijhuis. „Wij speelden een week eerder met o-0 tegen EVV, de jongens waren toen teleurgesteld. Als je ziet dat EVV met 4-0 wint bij Be Quick, dan zegt dat wel iets over ons resultaat tegen EVV. Dat 0-0 tegen een defensieve ploeg die messcherp is in de counter zo slecht niet was.”

Bevestiging
Wat als koploper De Dijk niet in de derde divisie had gezeten? De club uit Amsterdam verloor nog niet, pakte al de eerste periodetitel en is, zo kun je na tien duels al wel voorzichtig stellen, een maatje te groot voor de overige teams. Quick is vooralsnog the best of the rest en wil komend weekeinde in de topper thuis tegen Be Quick onderstrepen dat de ploeg verdiend op plek twee staat. „Dat we tweede staan is namelijk geen geluk, maar de bevestiging dat ons plan van aanpak de juiste is”, zegt Nijhuis. „We hebben een uniek team. Er is bewust gekeken naar wat we op welke positie nodig hadden om als team zo optimaal mogelijk te kunnen presteren. Wat probeer je extern te halen en wat kun je zelf vanuit de club doen? Dat proces is zo’n 2,5 jaar geleden al begonnen en daar plukken we nu de vruchten van.”
Om eraan toe te voegen ‘dat het seizoen nog heel lang is en Quick zomaar weg kan zakken’. „Zo is het echt, we moeten nog 24 duels. Het is wel grappig dat de supporters nu al veel meer naar de ranglijst kijken. Als het een keer minder gaat, dan krijgen we dat meteen te horen. Terwijl we al ver van de onderste plaatsen staan.”
Niet degraderen. Dat was het doel voor de nieuwkomer. Nog steeds? „Een paar keer verliezen en je zakt zo naar de tiende plaats. We moeten zo doorgaan en proberen om zo lang mogelijk bij de bovenste ploegen te blijven. We kunnen, als we alles geven, met elk team meekomen. Ook met De Dijk, daar spelen we binnenkort tegen.”