Volledig scherm
Ilias Bel Hassani: zo'n fout maak ik maar één keer. © Lars Smook

Bel Hassani zegt sorry voor dragen Ajax-shirt: ‘Domme fout’

ALKMAAR - Oud-Heracles Almelo Ilias Bel Hassani heeft zijn excuses aangeboden aan boze AZ-supporters. De middenvelder van de Alkmaarse club droeg dinsdagavond tijdens een potje zaalvoetballen een shirt van aartsrivaal Ajax. Dat werd hem door AZ-fans niet in dank afgenomen. In een regionaal dagblad zegt Bel Hassani sorry.

Bel Hassani droeg het Ajax-shirt dat hij zondag had geruild met zijn ’goede vriend’ en voormalig FC Twente-speler Hakim Ziyech.. ,,Toen ik dinsdag met die jongens ging trainen, was dat het enige shirt dat ik in m’n auto had liggen. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat het kwaad zou kunnen. Totdat ik de volgende dag al die reacties zag op Twitter. Terwijl ik niets met Ajax heb. Als Rotterdammer heb ik eerder iets met Feyenoord."

Gesprek
Bel Hassani nam woensdagmiddag het initiatief om in gesprek te gaan met directeur voetbalzaken Max Huiberts. ,,Ik vond dat ik de stap moest zetten om het uit te leggen. Het is gewoon dom geweest. Zo’n fout maak ik maar één keer. Als professional moet je nul komma nul risico nemen met dit soort foto’s."

Rivaliteit
De middenvelder geeft eerlijk toe dat hij niet wist van de rivaliteit tussen AZ en Ajax. ,,Dat hoorde ik pas later. Ik weet inmiddels dat het net zo gevoelig ligt als tussen mijn vorige club Heracles en Twente. Daarom snap ik de woede van de supporters goed, omdat de liefde voor hun club zo diep zit. Ik accepteer het ook als ik de volgende wedstrijd door ze word uitgefloten."