Volledig scherm
De Autorodeo Denekamp, garant voor spektakel © Frans Nikkels

Brueghel, Autorodeo Denekamp & nog 3 feesten om het zomerweekend te vieren

De temperaturen in Twente blijven komend weekeinde ruim boven de 25 graden. Geen zin in zwembad of recreatieplas? Er valt genoeg leuks te beleven op andere plekken in de regio.

Hieronder een selectie van een aantal evenementen in deze regio. Daarnaast worden er op tal van plekken andere feesten georganiseerd..

1. Brueghel in Losser: Feesten met Jannes
Brueghel Bourgondische taferelen in Losser dit weekeinde. Zo'n vijftigduizend bezoekers eten, drinken en feesten als echte Brueghelianen. Maar met een whipe-out-baan krijgt Brueghel dit jaar ook modern vertier.

Brueghel begint donderdag en duurt tot en met zondag in het centrum van Losser, de entree is gratis.

Naast Middeleeuwse verkleedpartijen, straattheater en braderie is er een uitgebreid muziekprogramma. Onder meer Crystal Dream, DJ Yves, Marco de Vos en The Greyhound Bluesband treden op.

Bij de Langenkamp is een Brueghels Spellenland ingericht speciaal voor kinderen. Volkszanger Jannes sluit zondagavond het feest af op het Raadhuisplein.

2. Zomerfestival Andersom op Willem Wilminkplein
Met de naam 'Andersom' waarschuwt de organisatie bezoekers. "Er gebeuren dingen die anders zijn. Tegendraads. Zoals theater in tentjes en caravans. En dansen op het dak."

Het kan en mag allemaal tijdens de derde editie van Zomerfestival Andersom, zondag op het Willem Wilminkplein in Enschede.

Zomerfestival Andersom, zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur, Wilminktheater Enschede. Voor een aantal voorstelling wordt entree gevraagd van maximaal 3 euro.

3. Twentes grootste oogstfeest
Het centrum van Borne bruist van activiteiten rond de Melbuul'ndagen, met donderdag om 16.45 uur de Rabo Dikke Banden Race op het Dorsetplein. Vrijdag gaat, het feest door met kermis en Borne Culinair. 's Avonds treedt de band Big Bird op.

Zaterdag en zondag staan de braderie en het 'kidsevent' centraal met straattheater, trampolines en een 15 meter hoge klimtoren.

4. Kunst... Natuurlijk, Groen
Ootmarsum sluit de zomervakantie af met een openluchttentoonstelling van ruim 200 kunstenaars uit binnen- en buitenland.

In het centrum heeft van vrijdag tot en met zondag voor de 34ste keer Kunst in Ootmarsum plaats. Het centrale thema is: Kunst... Natuurlijk, Groen. Dat wordt door kunstenaars in vele disciplines uitgewerkt. "Hopelijk zien we in vele werken een harmonieuze samenkomst van mens, natuur en kunst", aldus de organisatie.

5. Autorodeo Denekamp
Van off the road-modellen tot tourwagens: zo'n vijfhonderd auto's maken zondag hun laatste rit bij de Autorodeo Denekamp.Tijdens het serieuze werk, bijvoorbeeld in de sportklasse, halen de deelnemers snelheden van meer dan 200 kilometer per uur. Voor de echte waaghalzen staat er een 3 meter hoge schans opgesteld. Het wedstrijdterrein bevindt zich aan de Delengoorweg in Lattrop.Aanvang 10.00 uur, entree 8 euro

Volledig scherm
Kunst in Ootmarsum © Lars Smook
Volledig scherm
Het Wilminkplein in Enschede © Frans Nikkels
Volledig scherm
Losser loopt weer uit voor Brueghel © Charel van Tendeloo
Volledig scherm
De Melbuundagen in Borne © Lars Smook