BZC maakt het AZC knap lastig

BORCULO - Schuurman/BZC heeft zaterdagavond niet weten te winnen van AZC. Makkelijker had de nummer twee van Nederland het niet in Borculo, waar de gastheren uiteindelijk met 10-12 verloren.

AZC kende een flitsende start in het kleine Borculose zwembad, in een mum van tijd stond de nummer twee van de eredivisie van het waterpolo op een 3-0 voorsprong. BZC wist zich in de slotfase van het eerste part te hergroeperen en hield met een 2-3 stand de schade beperkt. Sterker nog, in de tweede periode nam de Borculose formatie van trainer Jan Mensink het heft in handen en leidde de ploeg voor rust met een 6-4 voorsprong.

Na de pauze was het betere spel weer bij de gasten, die dat om wisten te zetten in een 9-7 voorsprong. Even leek het er op dat BZC voor een stunt ging zorgen, de ploeg wist driemaal op rij te scoren dankzij Jelle Lammers, Klaas Zwaan en Bilal Gbabamassi. In plaats van door te drukken, wist AZC op individuele basis toch weer langszij te komen en scoorde vervolgens nog tweemaal. Voor BZC was het al weer de vijfde nederlaag op rij. Het vertoonde spel tegen het sterker geachte AZC geeft de Achterhoekse formatie vertrouwen voor de wedstrijden die nog gaan komen.

Schuurman/BZC - AZC 10-12
Periodestanden:
2-3, 6-4, 7-9, 10-12
Scores BZC: Jelle Lammers 3, Youri Roolvink en Steijn Lammers 2, Klaas Zwaan en Bilal Gbadamassi 1