Volledig scherm
Bouwien Rutten © Charel van Tendeloo

CDA’ers Rutten en Kleinsman gekozen, zetelwinst voor PVV

ZWOLLE - Bouwien Rutten uit Agelo en Moniek Kleinsman uit Albergen zijn voor het CDA met voorkeurstemmen gekozen in Provinciale Staten van Overijssel. De PVV wint een zetel en keert met vijf statenleden terug in de nieuwe staten. Dat betekent dat Lokaal Overijssel geen zetel krijgt.

Dat meldt de provincie Overijssel, die de verkiezingsuitslag maandag officieel bekendmaakt. Rutten en Kleinsman namen onverkiesbare plaatsen in bij het CDA, maar slaagden er uiteindelijk overtuigend in op eigen kracht een zetel te verwerven.

5064 stemmen

Rutten behaalde 5064 voorkeurstemmen en verzamelde die vooral in de gemeenten Dinkelland, Tubbergen en Oldenzaal. Kleinsman, oud-topschaatster, kreeg 3705 CDA-kiezers achter zich. Ook Ben Eshuis uit Hengevelde werd met voorkeurstemmen gekozen. Eshuis stond op een verkiesbare tiende plek. Om met voorkeurstemmen te worden gekozen waren minimaal 2286 stemmen nodig.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement