Volledig scherm
Jan Berendsen: te krappe selectie © TC Tubantia

Coach Berendsen zet bestuur Eurosped onder druk

ALMELO - Hoofdtrainer Jan Berendsen van de Almelose volleybaleredivisionist Eurosped heeft de gesprekken met het bestuur over eventuele contractverlenging op scherp gezet. Zonder een snelle versteviging van de selectie wil hij in elk geval niet verder.


Eurosped en Berendsen (65), die al 22 jaar hoofdcoach is van Eurosped en (voorheen) Pollux, nemen eind dit jaar een besluit of ze met elkaar doorgaan. Het contract loopt na dit seizoen af. Eurosped heeft aangegeven ‘in een of andere vorm’ verder te willen met Berendsen, eventueel in een andere rol. Maar de coach wil, mits de selectie op sterkte komt, alleen verder als hoofdcoach. Is het niet bij Eurosped, dan graag bij een andere club. Een rol als adviseur of technisch manager ziet hij niet voor zich.

Berendsen moet het nu doen met slechts tien speelsters. Het bestuur is er niet in geslaagd de selectie op de gewenste sterkte van minimaal 12 speelsters te brengen. Dinsdag stonden er acht meiden uit de hoofdmacht op de trainingsvloer in de IISPA-hal. Daphne Knijff en Colinda Makken moesten afhaken. Aangevuld met twee jonge gastspeelsters werd er met een tiental getraind. „Op deze manier kunnen we in elk geval niet verder”, aldus de trainer na afloop.

Voorzitter Marcel Jansink begrijpt zijn coach. ,,De selectie is inderdaad te krap. We hebben het vertrek te elfder ure van twee belangrijke speelsters (Stoeten en Coenders) niet kunnen opvangen. Eurosped streeft naar een meerjarenplan, met een budget waarmee we speelsters langer kunnen vasthouden. We willen financieel krachtiger worden, streven naar meer balans in de selectie.”

Met Gijs Visser is wel een mental coach aangesteld, zijn komst wordt door Berendsen toegejuicht. Of het genoeg is voor verlenging van het contract van de trainer blijft afwachten.