Volledig scherm
© Thinkstock

Drie Twentse bedrijven failliet

ALMELO - De rechtbank heeft drie Twente bedrijven failliet verklaard: Composite Technolgy Center in Hengelo, MacGiver Works in Almelo en BK Beheer in Haaksbergen.

Het Composite Technology Center ging in juli 2014 ook al failliet en maakte in oktober van dat jaar een doorstart. Het Hengelose ingenieursbureau bezweek destijds doordat zijn meerderheidsaandeelhouder en tevens grootste klant - de Chinese windmolenwiekenbouwer Huiteng - niet meer betaalde. De directieleden Ter Laak en Geersen kochten het destijds terug curator Arco Blankestijn, die nu weer is benoemd door de rechtbank. Bij CTC werk nu vijf mensen. Volgens curator Blankestijn is de kans op een nieuwe doorstart nu gering. “Al maakt CTC een opdracht van de gemeente Almelo voor de productie van brugdelen van composiet wel af. Een mooie order van de provincie Drenthe om sluisdeuren van composiet te fabriceren is niet doorgegaan, omdat het bedrijf het project niet kon voorfinancieren en Drenthe wilde dat ook niet.”
MacGiver Works in Almelo verkocht onder andere HF-monitoren – machines voor gasanalyse. Die kunnen onder meer ‘ruiken’ of er uranium in de lucht aanwezig is. Eén van de klanten was Urenco in Almelo, dat MacGiver ook inhuurde in voor installatie van de machines bij zijn Amerikaanse dochter. Het bedrijf had nog één werknemer, oprichter Gerard Grobben. Het faillissement werd aangevraagd door de verhuurder van het pand aan de Verulyweg in Almelo.
HK Holding in Haaksbergen, is de holding die boven bouwbedrijf Klein Poelhuis in Hengelo hing, dat in 2014 al failliet werd verklaard.