‘Driejarig contract, daar spreekt vertrouwen uit’

ALMELO - De onderlinge samenwerking bevalt goed. Zo goed, dat DRC 2012 besloot om het contract van trainer Ronald Dams voor een langere periode te verlengen. Hij is ook de komende drie jaar coach van de fusieclub uit Almelo.

Een contractverlenging van drie jaar. Waar zie je dat nog, Ronald?
„Bijna nergens meer. Dat DRC dit besluit heeft genomen, daar spreekt veel vertrouwen uit. Ik had al een doorlopend contract, maar daar wilde de club graag drie jaar van maken. Ik heb er even over nagedacht en kwam tot de conclusie dat ik het ook graag wil. Ik heb het prima naar m’n zin bij deze multiculturele fusieclub die sinds de zomer bestaat.”

Toch zijn de prestaties niet geweldig. De huidige negende plaats in de vierde klasse is te laag, toch?
„Klopt. Maar ons voetbal is wel goed. Ons probleem is dat we een afmaker missen. Gelukkig kijkt de club verder dan de stand op de ranglijst. Dit seizoen is vooral een overbruggingsjaar. Een nieuwe club, dus ook nieuw team, dat zorgt altijd voor wat opstartproblemen. Op termijn willen we sportief stappen omhoog maken. Dan is hopelijk ook het ledenaantal een stuk gestegen.”

Maar wat als over een jaar een club uit de tweede klasse belt? Eentje die graag met jou in zee wil?
„Daar hoef ik me niet mee bezig te houden aangezien ik nu voor een langere tijd bij DRC blijf. Zoals gezegd: ik heb het prima naar m’n zin. Behalve dat ik trainer van het eerste ben, doe ik ook dingen voor andere teams. En ik fluit regelmatig een wedstrijd bij DRC.”

Het eerste heeft inmiddels winterstop. Binnenkort nog op trainingskamp naar een zonnige bestemming in het buitenland?
„Ha ha. Nou nee, daarvoor ontbreken de financiële mogelijheden. Maar we hoeven ook niet naar het buitenland. Een bosloop hier in Almelo in de sneeuw, daar halen we ook een hoop voldoening uit.”