Volledig scherm
De Fransman Benjamin Massie in actie. © lars smook

Duitse Böhe leidt in Boekelo na crosscountry

Stephanie Böhe is de nieuwe klassementsleidster van de 46ste editie van Military Boekelo na de crosscountry van zaterdag. De Duitse amazone reed een foutloze cross. Zondagmiddag wordt de wedstrijd afgesloten met het derde onderdeel, het springen.

Dankzij haar foutloze cross met Hayton wist Stephanie Böhe op te klimmen van de zevende naar de eerste plaats in het klassement. De Duitse kwam als voorlaatste aan de start en maakte het met de laatste starter, de Amerikaanse Lauren Kieffer, nog erg spannend. Kieffer, voor de cross tweede, blijft die plek aanvoeren in het klassement. De nummer drie is Andreas Dibowski uit Duitsland. De onderlinge verschillen zijn klein. Böhe heeft een score van 43,90 punten, Kieffer staat op 44,50 en Dibowski heeft 45,40 punten.

Nederlands kampioenschap

De strijd om het Nederlands kampioenschap wordt aangevoerd door zesvoudig en regerend kampioen Alice Naber-Lozeman. Zij behaalde met Harry Belafonte een score van 53,90 punten, goed voor een twaalfde plaats in het algemeen klassement.

Val

Van de 94 combinaties die begonnen zijn er nog 67 over. Vijf combinaties trokken zich terug tijdens de cross van zaterdag, achttien werden er uit de race gehaald na een val of meerdere weigering. Vijf combinaties besloten niet van start te gaan. De Duitse amazone Anna Siemer kwam ten val, is naar het ziekenhuis overgebracht en blijft daar een nacht ter observatie. De Nederlander Jordy Wilken uit Teugen was na een val ook ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht het hospitaal na onderzoek weer verlaten.