Volledig scherm
ENorm in actie.

Early bird tickets uitverkocht voor Kerst met Ballen

ENSCHEDE – Jaarlijks organiseert de band ENorm een kersttour die duizenden bezoekers trekt. Hun concerten in kersttijd vormen al sinds jaar en dag het decor voor een soort Twentse reünie. Dit jaar is de 11e editie van Kerst met Ballen, waarin eigen repertoire, internationale kerstkrakers en evergreens de drie vaste elementen zijn. Aangevuld met gastoptredens, verrassende acts, projecties en filmpjes, in een show van drie uur.

Exclusief voor Tubantia-lezers is de early bird korting tijdelijk verlengd tot 11 november. Wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar!

Topevenement
Wat meer dan tien jaar geleden klein begon met een kerstoptreden in Café Rocks (Enschede), groeide uit tot een niet meer weg te denken regionaal topevenement. De release van de muziekclip van Op hoes op an veur Kesmis (2012) betekende een landelijke doorbraak. Geïnspireerd door onder andere de kersthits Driving home for Christmas en Do They Know It’s Christmas wist ENorm een gevoelige snaar te raken.

Tal van bekende Tukkers doken op in de clip, waarin de zucht naar het oosten van het land de boventoon voerde. ENorm neemt het 'op hoes op an-gevoel' meenemen naar het evenement in Hangar 11.

ENorm: "Het is een grote Twentse reünie. Vriendengroepen die elkaar daar treffen, families, straten en sportclubs die samen een feestje vieren. Naar andere delen van het land uitgeweken studenten, die voor deze gelegenheid terug naar huis komen. De Vrienden van Amstel Live, maar dan met kerst op z’n Twents, dát gevoel." In de zaal vind je een foodcourt met hapjes en drankjes, brede barren en een ruime tribune voor wie graag even zit.

'Grootste kerstfeest van Twente'
Als antwoord op de groeiende populariteit van de concerten, besloot de band de tour vorig jaar uit te breiden met een XXL-editie op voormalige vliegbasis Twenthe. Een reusachtige vliegtuighal als toneel voor ‘het grootste kerstfeest van Twente’.

Zanger Eric ten Bos: „Vanaf het moment dat we elf jaar geleden naar het theater gingen, stegen de bezoekersaantallen elk jaar. Hangar 11 was een logische volgende stap. Qua show was het concert vorig jaar een hoogtepunt. We zien dat duidelijk terug op de Tv-beelden die zijn gemaakt. Dat willen we dit jaar overtreffen. Kerst met Ballen begon ooit in een kroeg en de sfeer van die kroeg brengen we in de hangar terug. Het samenzijn, het samen Kerst vieren, de gezelligheid en het gevoel dat je iedereen kent.”

Love is in the air
Dit jaar draagt Kerst met Ballen het toepasselijke thema ‘Love is in the air’. Zanger Eric ten Bos: ,, Bij de keuze van het repetoire en de opbouw van de show houden we hier rekening mee, waardoor we naast pure kerstsongs verrassende nummers spelen die met dit thema verbonden zijn”.

"We verwachten flink wat meer bezoekers dan vorig jaar, maar de kleinschaligheid en het knusse karakter moeten wat ons betreft blijven". Thuiskomen op de luchthaven, samen met vrienden Kerst inluiden; dat is de opzet van 'Kerst met Ballen' in Hangar 11.

Wat: Kerst met Ballen 2016
Wanneer: 17 december 20:00 uur
Waar: Hangar 11, Vliegveld Twente
Prijs: € 20,-

Bestel je tickets nu via: www.tubantia.nl/kmb2016.