Volledig scherm

Een nipje van uw eigen likeur

Pluk uw eigen fruit en maak er een heerlijke likeur van! Nathalie Velthuis van Fruitboerderij en Landwinkel ’t Duvelshöfke geeft een bijzondere workshop, speciaal voor lezers van deze krant.

Meld je snel aan, want er is slechts een beperkt aantal plekken. Tickets zijn te krijgen in de webshop: www.tubantia.nl/likeur

Hoe wordt van bessen een likeur gemaakt? Bij ‘t Duvelshöfke in Oldenzaal weten ze er alles van. En lezers van De Twentsche Courant Tubantia kunnen er bij zijn. Tijdens een speciale workshop gaan maximaal twintig deelnemers aan de slag met zelf geplukte bessen, kruiden en een weckpot.
“We hebben een leerzaam en gezellig programma samengesteld”, vertelt Nathalie Velthuis. “Na ontvangst met koffie, thee en een lekkernij gaan alle deelnemers het land op. Tijdens de rondleiding vertellen we over onze kwekerij en gaan we op zoek naar rijpe bessen. Iedere deelnemer plukt zijn of haar eigen fruit. Waarschijnlijk gebruiken we zwarte bessen, die zijn begin juli mooi volgroeid en hebben de meeste smaak.”

Vervolgens duiken de cursisten de keuken in. “We doen een schort om en gaan aan de slag met de geplukte voorraad. Ik geef instructies met tips over de ingrediënten en het recept.” Ondertussen is er tijd om allerlei huisgemaakte drankjes te proeven, inclusief bijpassende hapjes zoals kaas, worst en brood met tapenade. “Het programma duurt ongeveer 2,5 uur. Na afloop ontvangen de deelnemers een tasje met lekkernijen. Iedereen krijgt een handleiding om de likeur thuis verder uit te werken. Want wat je verder allemaal met likeur kunt doen, de mogelijkheden zijn eindeloos.”

Wat: Workshop Likeur
Waar: ’t Duvelshöfke, Duivelsdijk 21, Oldenzaal

U kunt kiezen uit de volgende data:
Zaterdag 9 juli, 10.30 uur
Woensdag 13 juli, 10.30 uur

Duur: 2,5 uur
Kosten: 27,50 euro p.p.
Maximaal 20 deelnemers per workshop

Reserveer nu je tickets via: www.tubantia.nl/likeur