Volledig scherm
Koen Brinkgreve (foto) legde na de onthulling een bloemenkrans. Raadsnestor Harry Booijink legde een bloemstuk en er waren bloemen namens de Historische Kring Losser. foto Frans Nikkels

Eerbetoon voor verzetsstrijder Henk Brinkgreve

LOSSER Aan de Deppenbroekweg, even buiten het dorp Losser, is dinsdagmiddag het monument onthuld ter nagedachtenis aan verzetsman Henk Brinkgreve. Dat gebeurde door Koen Brinkgreve, kleinzoon van de broer van de verzetsstrijder.

Ook zijn oma Sjuwke Brinkgreve-Kunst was bij de plechtigheid aanwezig. Ze is de enige laatste nog levende die Henk Brinkgreve heeft gekend en ‘omarmd’, zoals ze zelf aangaf. Het monument staat aan de weg, ter hoogte van het woonhuis van de familie Damhuis op nummer 8. Het is de plek waar Brinkgreve op 5 maart, 68 jaar geleden, werd doodgeschoten door een Nederlandse SS’er. Na een minuut stilte speelde Henk Filipsen de Last Post. Aura Berkhout en Alyssa Spithoven van basisschool De Marke lazen namens de schoolkinderen uit Losser en Overdinkel het gedicht Sine Nomine voor. Ook werden kransen en bloemen gelegd.

Volledig scherm
Namens de kinderen van Losser en Overdinkel droegen Aura Berkhout (r) en Alyssa Spithoven van basisschool De Marke het gedicht Sine Nomine voor bij de onthulling van het oorlogsmonument voor Henk Brinkgreve. (Foto: Frans Nikkels)
Volledig scherm
Vertegenwoordigers van de Historische Kring Losser leggen uit eerbied een krans bij het monument van verzetsstrijder Henk Brinkgreve. (Foto: Frans Nikkels)
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement