Volledig scherm

Eind mei overeenkomst luchthaven Twente verwacht

ENSCHEDE - De onderhandelingen over de exploitatie en heropening van de luchthaven Twente zullen vermoedelijk aan het einde van deze maand worden afgerond met een definitieve concessieovereenkomst tussen Reggeborgh, luchthavenoperator Aviapartner en projectorganisatie ADT.

Dat schrijft het provinciebestuur van Overijssel in een brief aan Provinciale Staten.

ADT werkt momenteel met beoogd exploitant Reggeborgh aan de laatste punten die in verband met de te sluiten concessieovereenkomst nog moeten geregeld. Die gaan met name over de toerekening van de kosten voor de luchtverkeersleiding en de financiering van de door Reggeborgh en operator Aviapartner op te richten onderneming die het vliegveld uiteindelijk moet gaan exploiteren.
In een procesbrief van ADT aan de gemeenteraad van Enschede en Provinciale Staten van Overijssel meldt ADT dat Reggeborgh en Aviapartner aan de voorwaarden die met betrekking tot de expertise in de luchthvaartsector en financiële soliditeit zijn gesteld. Projectporganisatie ADT heeft de finale beoordeling over beide partijen onlangs afgerond. Dat is gebeurd na contact met de zogeheten Tenderboard, een commissie van deskundigen.
ADT erkent dat de oorspronkelijke planning rond de luchthaven ruimschoots is overschrijden. Die voorzag in een ondertekening van de concessieovereenkomst eind maart. Dat die streefdatum niet is gehaald schrijft de organisatie toe aan de complexiteit van de aanbesteding van de exploitatie, die voorziet in een concessie voor 49 jaar.
.