Volledig scherm
Ellen van Langen: onderscheiding © ANP

Ellen van Langen erelid Atletiekunie

PAPENDAL – Ellen van Langen is benoemd tot erelid van de Atletiekunie. De olympisch kampioene van 1992 op de 800 meter ontving de onderscheiding vrijdag tijdens haar afscheid als bestuurslid.

„Ellen wordt gesierd door haar enorme bescheidenheid waarmee ze mensen weet te binden, verbinden en enthousiasmeren. Als uiting van waardering en respect voor haar bijdrage ontvangt zij het erelidmaatschap van de Atletiekunie, onze hoogst denkbare onderscheiding”, aldus voorzitter Theo Hoex.

De Twentse atlete Ellen van Langen ging na haar sportieve carrière in de atletiekwereld verder als bestuurder. Ook was ze organisator van grote evenementen, zoals de EK atletiek afgelopen zomer in Amsterdam en de FBK Games in Hengelo. Ze is 10 jaar bestuurslid geweest van de Atletiekunie,

„Deze onderscheiding had ik echt niet verwacht, ik was al Lid van Verdienste en had niet verwacht in aanmerking te komen voor een ander erelidmaatschap. Het is een mooie waardering en ik ben er dan ook enorm trots op”, zei Van Langen.