Volledig scherm
© Jack Huygens / News United

Ene na andere ongeluk in regio: 'Misschien moeten we weer wennen'

ENSCHEDE - Het was maandagmorgen flink raak op de Twentse wegen. Ongevallen zorgden voor files op de snelwegen A1 en A35. Ook op andere wegen in de regio ging het mis. Waardoor? ,,Er is geen externe factor die je als oorzaak aan kunt wijzen."

Het was op de eerste ochtend na de schoolvakantie een stuk drukker op de regionale wegen dan vorige week. ,,Het was een ochtendspits zoals vanouds", zegt Markus van Tol, woordvoerder van de ANWB.

Files
,,Het was net zo druk als op doordeweekse dagen vóór de kerstvakantie, zo zien we aan de filecijfers." In deze regio stond het verkeer zowel op de A1 als de A35 tijdelijk vast. Maar of de ongevallen enkel te wijten zijn aan de drukte op de weg, durft Van Tol niet te zeggen.

'Beetje mistig'
De politie houdt de oorzaken van ongevallen wel bij. ,,Er is geen externe factor waardoor die ongevallen hebben plaatsgevonden. Nou ja, het was een beetje mistig waardoor het zicht misschien enigszins was beperkt. Maar er was bijvoorbeeld geen sprake van gladheid", zegt woordvoerder Ruud Visser.

Op zeker vijf plekken in de regio ging het mis. Zo waren er ongelukken op de A35 bij de afslag naar Delden, op de A1 nabij IKEA en bij een afslag van de A1 in Oldenzaal.

'Even wennen'
Visser: ,,De schoolvakantie is afgelopen en er is een flinke toename van het verkeer. We zien nadrukkelijk meer verkeersintensiteit dan vorige week. Het is geen exacte wetenschap, maar misschien dat weggebruikers weer even aan die drukte moeten wennen."

Het valt hem op dat, als er eenmaal een ongeluk is gebeurd ergens in Twente, er meerdere volgen. ,,Als het eenmaal begint, houdt het niet meer op. Alsof het één het ander versterkt..."