Volledig scherm
Titelverdediger Eurosped neemt het in de beker op tegen Utrecht.

Eurosped loot Utrecht in beker, Set-Up'65 tegen Zwolle

ENSCHEDE – De volleybalsters van Eurosped nemen het in de achtste finale van het bekertoernooi op tegen VV Utrecht. Springendal Set-Up’65 is gekoppeld aan Regio Zwolle Volleybal.

Topdivisionist Utrecht bereikte de laatste zestien door in de vorige ronde Capelle en Volley Meerkerk’95 uit te schakelen. Voor titelverdediger Eurosped is het de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Eredivisionisten stromen nu pas in. Mocht Eurosped doordringen tot de kwartfinale, dan wacht daarin mogelijk een Twents onderonsje. De Almeloërs nemen het namelijk op tegen de winnaar van Set-Up’65 tegen Regio Zwolle Volleybal.

Ook topdivisionist Ecare Apollo 8 heeft zich bij de laatste zestien geschaard door in de vorige ronde te winnen van Dynamo Apeldoorn en Rivo Rijssen. Het team uit Borne, onder leiding van de broers Bart en Thijs Oosting, neemt het in de achtste finale op tegen eredivisionist Peelpush. De winnaar van dit duel speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel Ledub-US.

Mannen
Bij de mannen is Webton Hengelo het enige overgebleven Twentse team. Ondanks dat er zaterdag in de tweede ronde verloren werd van Set-Up'65, volstonden overwinningen tegen BVC'73 en Vocasa om door te dringen tot de laatste zestien. De formatie van trainer Rinke Olthof is in de achtste finale gekoppeld aan eredivisionist Nesselande. In de kwartfinale wacht een ontmoeting tegen de winnaar van het duel tussen Inter Rijswijk en Orion.

De wedstrijden in de achtste finale worden op zaterdag 26 november gespeeld.