Volledig scherm
Eurosped-trainer Jan Berendsen. © Emiel Muijderman

Eurosped-trainer Berendsen: ‘Assistent-bondscoach misbruikt haar positie’

ALMELO – Eurosped-trainer Jan Berendsen is niet te spreken over Saskia van Hintum. De assistent-bondscoach van het Nederlands vrouwenvolleybalteam combineert die functie sinds een aantal maanden met het trainerschap van de Duitse club Ladies in Black Aachen. Sindsdien maakten verschillende talenten de overstap van de Nederlandse competitie naar de Bundesliga.

Berendsen zag zelf zijn aanvoerder Jeanine Stoeten en de talentvolle Nicole Oude Luttikhuis vertrekken. Mede daardoor moet de 65-jarige oefenmeester bouwen aan een nieuw team. “Als de assistent-bondscoach van het Nederlands team speelsters naar haar eigen ploeg haalt, hebben we in Nederland een groot probleem”, zei Berendsen na afloop van de strijd om de Supercup in gesprek met de NOS. “Ze misbruikt haar positie. Ik vind niet dat ze op deze manier aan kan blijven als assistent-bondscoach.”

Kraamkamer
Naast Stoeten en Oude Luttikhuis trokken ook de talenten Nika Daalderop (Talentteam) en Tessa Polder (Sliedrecht Sport) naar Aachen. “De kraamkamer van het volleybal wordt zo vernield. Iedereen moet opnieuw bouwen, dat is heel triest”, sprak Berendsen.