Volledig scherm
© Christian van der Meij

Eurosped verrast met overwinning op streekgenoot Set-Up'65

OOTMARSUM - De volleybalsters van Springendal Set-Up'65 zijn tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Uitgerekend streekgenoot Eurosped deelde de koploper de eerste tik uit: 3-0.

Set-Up begon dramatisch aan de wedstrijd. Bij een 3-0 achterstand voelde trainer Brahim Abchir zich al genoodzaakt zijn eerste time-out te nemen. Het gewenste effect bleef echter uit. Eurosped serveerde sterk en door een matige passing aan de andere kant van het net konden de bezoekers uit Almelo uitlopen. Set-Up probeerde het gat nog te dichten, maar kleiner dan drie punten werd het verschil niet. In de slotfase liep de ploeg van trainer Jan Berendsen zelfs weer uit, waardoor er een 16-25 stand op het scorebord verscheen.

Wissel
Om zijn team op het juiste spoor te krijgen startte Abchir in de tweede set met Kiki von Piekartz als spelverdeelster in plaats van Melanie Grob. Eurosped hield de thuisploeg echter onder druk. Veelzeggend was dat Set-Up pas bij 11-10 in de tweede set voor het eerst op voorsprong kwam tegen de streekgenoot. Van een opleving kon echter niet worden gesproken. Via Daphne Knijff bouwde Eurosped aan een nieuwe voorsprong, waarna Judith Kamphuis de bezoekers in de slotfase naar de winst gidste. Ilse Oude Luttikhuis wist de opslagbeurt nog een keer naar Set-Up te halen. Een door Eurosped geblokkeerde aanval van Loes Engbers-Hollink betekende uiteindelijk 0-2 (21-25).

Stunt
Voor de thuisploeg was het duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om terug in de wedstrijd te komen. Ilse Kamphuis kwam in de ploeg voor Daphne Giesselink en op de opslag van Loes Engbers-Hollink nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong. Eurosped had op dat moment echter wel door dat er mogelijkheden lagen op een stunt in De Schalm en knokten zich weer langs Set-Up. Bij 23-19 leken de bezoekers de winst bijna binnen te hebben. Set-Up richtte zich echter nog één keer op en op de opslag van Christie Wolt werd het verschil teruggebracht tot één punt. Bij 24-22 mocht Carlijn Koebrugge uiteindelijk serveren voor de winst van Eurosped. Daphne Knijff sloeg uiteindelijk het winnende punt binnen, 22-25.