Volledig scherm
Foto: Theo Kock

Extra treinstellen tussen Oldenzaal en Zutphen

HENGELO – Het dagelijks bestuur van de Regio Twente beslist vandaag of het aantal treinstellen op het baanvak Oldenzaal-Zutphen in de (ochtend)spits met twee wordt uitgebreid tot tien.

Wethouder Jan Bron zei dit gistermiddag bij de opening van het nieuwe treinstation Hengelo Gezondheidspark tegenover het ziekenhuis. Met de vergroting van de capaciteit kan Syntus 100 tot 120 treinreizigers extra in de spits vervoeren. Het komt momenteel regelmatig voor dat in Oldenzaal en Goor passagiers op de perrons achter moeten blijven, omdat de trein vol is.

Uitbreiding van de passagierscapactiteit kost jaarlijks zo’n 750.000 euro en wordt bij een positief besluit betaald door de Regio Twente en vervoerder Syntus. Bron verwacht dat het aantal reizigers op het baanvak Oldenzaal-Zutphen door het nieuwe treinstation bij het ziekenhuis flink toeneemt. Reizigers kunnen nu twee keer per uur in- en uitstappen bij het nieuwe station.

Bron verwacht daarnaast een stijging, omdat het voor reizigers richting Arnhem sneller reizen is via Zutphen dan Deventer. Dat scheelt een kwartier door de nieuwe dienstregeling die gisteren in ging. De SP greep de opening gistermiddag aan om er nogmaals voor te pleiten dat Hengelo een ‘volwaardig’ziekenhuist houdt.