FC Twente verslaat ADO Den Haag

ENSCHEDE – FC Twente heeft na drie gelijke spelen op rij in de competitie weer eens gewonnen. De ploeg van trainer Steve McClaren won door een doelpunten van Dusan Tadic en Dmitri Bulykin van ADO Den Haag: 2-0.

Direct na het afscheid van oud-Twente-spits Luuk de Jong en na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wegereef, ging FC Twente in de aanval. De ploeg van McClaren was veel beter dan ADO Den Haag, maar zag de kansen die gecreëerd werden er niet in gaan. Willem Janssen, Dusan Tadic en Leroy Fer namen het doel van ADO-doelman Coutinho onder vuur, maar zonder succes.

Na de pauze kreeg de thuisploeg hulp uit onverwachte hoek. Tjaronn Chery, die zijn jeugdopleiding bij FC Twente doorliep, maakte een onbesuisde overtreding op Robert Schilder en kreeg van scheidsrechter Wegereef de rode kaart te zien. Niet lang daarna opende Dusan Tadic de score. De Serviër maakte voorbereidend werk van Bulykin en Fer knap af: 1-0.

FC Twente bleef daarna de betere ploeg, had weinig te dulden van ADO, maar vergat de score een hoger aanzien te geven. De Tukkers kwamen nog slechts een keer tot scoren. Oud-ADO speler Dmitri Bulykin besliste het duel op aangeven van Leroy Fer: 2-0.

FC Twente – ADO Den Haag 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 55. Tadic 1-0, 83. Bulykin 2-0.

Rood: 49. Chery (ADO)
Geel: Janssen, Rosales (FC Twente), Poepon (ADO)
Scheidsrechter: Wegereef

FC Twente: Boschker, Rosales, Douglas, Bengtsson (67. Castaignos), Schilder, Janssen (79. Wisgerhof), Brama, Fer, Tadic, Boelykin (85. Holscher), Gyasi.

ADO Den Haag: Coutinho, Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Jansen (63. Supusepa), Holla, Toornstra, Chery, Poepon (84. Vicento), Van Duinen (51. Malone).

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement