Volledig scherm
Lisanne, Ilse en Eline Legtenberg (vlnr) © Christian van der Meij

Geen K3 maar L3 bij Borhave

Het Bornse Borhave telt drie zussen in het eerste team: Ilse, Lisanne en Eline Legtenberg. Geen K3, maar L3 in de eredivisie van het handbal.

L3 is de handbalvariant van K3. Lisanne is de roodharige, Ilse zwart en Eline blond. „Maar dat van hun is nep”, zegt Lisanne lachend. „Ik ben puur.” „Het is niet zo dat ik mijn haar heb geverfd om niet op mijn zussen te lijken”, zegt Ilse. „Maar gewoon omdat ik mijn eigen haarkleur niet mooi vond.”

Harde sport
Handbal is een fysiek harde sport, maar het moet wel fair blijven, vinden de zussen. Zo niet, dan heeft dat consequenties. En helemaal als je aan familie komt. Lisanne: „Ik vind het wel mooi om dan even wat op te moeten knappen. Niet met het idee iemand met opzet te blesseren, maar net eventjes iets feller knijpen of de bal harder uit de handen slaan.”

Handbalfamilie
Daar staat tegenover dat de drie elkaar niet sparen als er niet goed gespeeld wordt. Ilse: „Ik kan Lisanne meer een sneer geven dan een ander teamgenootje. Dan is het godver dit en godver dat.” Lisanne: „Ik hou me soms tactisch stil, maar ik laat natuurlijk niet over me heenlopen.” Eline: „Ik denk dat veel tegenstanders het niet zo leuk vinden om tegen ons te spelen.”

De zussen komen uit een echte handbalfamilie. Moeder Christien speelde sinds de oprichting van Borhave meer dan 40 jaar handbal, vader Freddy was jarenlang voorzitter.

Meer over deze bijzondere familieband donderdag in De Twentsche Courant Tubantia.