Volledig scherm
Jill Roord van FC Twente. ANP

Gelijkspel FC Twente Vrouwen in topper tegen Ajax

HENGELO - FC Twente Vrouwen is vrijdagavond de periode van vier wedstrijden in dertien dagen tijd begonnen met een gelijkspel tegen koploper Ajax. Beide teams scoorden zowel voor rust als na rust: 2-2.

Twente blijft in de eredivisie tweede achter Ajax.

Op achterstand
Het eerste kwartier was duidelijk voor de gasten. Twente, dat zonder de geblesseerde Maud Roetgering speelde, werd gedurende de wedstrijd beter, maar kwam eerst wel op achterstand. Anouk Hoogendijk kopte een voorzet via de binnenkant van de paal binnen: 0-1. Twente zorgde voor meer dreiging en de 1-1 vlak voor rust was dan ook verdiend te noemen. Lineth Beerensteyn schoot van afstand knap raak, waarna scheidsrechter Roelof Luinge floot voor de rust.

In de tweede helft bleven beide teams druk zetten en de aanval zoeken. Waar Twente via Beerensteyn en Roord twee opgelegde kansen miste, was het even later aan de andere kant wel raak. Nadat eerst Lenie Onzia van afstand nog eens de lat had geraakt was het Marjolijn van den Bighelaar die namens de Amsterdammers doel trof en op dat moment was dat eigenlijk tegen de verhoudingen in: 1-2.

In de achtervolging
Twente vocht zich terug, kreeg steeds meer kansen en scoorde na ruim een uur al via Jill Roord de 2-2. Hierna had Twente de meeste kansen, maar ook Ajax zorgde in de slotfase voor het nodige gevaar. Doelpunten bleven uit, waardoor Ajax nog altijd met een verschil van drie punten aan kop gaat.

Champions League
Woensdag staat voor Twente de volgende wedstrijd op het programma. Dan wacht de eerste wedstrijd van het tweeluik met FC Barcelona in de achtste finale van de Champions League. Dit duel vindt plaats in het Mini Estadi in Barcelona en begint om 18.30 uur.

Twente reist maandag richting Spanje. De return van het treffen staat gepland voor woensdag 16 november. Dan komen beide teams elkaar tegen in De Grolsch Veste in Enschede.

FC Twente Vrouwen - Ajax Vrouwen 2-2 (1-1).
Score: 15. Hoogendijk 0-1, 45. Beerensteyn 1-1, 57. Van den Bighelaar 1-2, 65. Roord 2-2.
Opstelling FC Twente: Lorsheyd, Erman, Waldus, Kerkdijk, Worm, Munsterman, Roord, Onzia, Beerensteyn, E. Jansen (70. Bakker), R. Jansen (75. B. Jansen).

Stand bovenin na speelronde 8:
1. Ajax 8-22
2. FC Twente 8-19
3. ADO Den Haag 8-16
4. PSV 8-10