Volledig scherm
Sjors Storkhorst: 33 goals © Henk van Schuppen

Glastrofee voor goalgetter Sjors Storkhorst (RKZVC)

ZIEUWENT – Sjors Storkhorst (27), de produktieve spits van de kampioensploeg RKZVC uit Zieuwent, heeft woensdag de prijs gekregen waar hij nog recht op had: het zilver in ons topscorersklassement Kick van het scoren.

De Achterhoeker werd met 33 doelpunten tweede in het klassement en kreeg zijn glastrofee woensdag uitgereikt. Storkhorst nam de door sponsor Fabri Sport uit Oldenzaal beschikbaar gestelde prijs, in ontvangst op zijn huidige werkplek: recreatiecentrum Marveld in Groenlo.

RKZVC werd een maand geleden kampioen van de derde klasse en promoveerde, voor het eerst in de historie van de club, naar de tweede klasse. Storkhorst, vorig jaar nog in dienst van Grol, beleefde een geweldig seizoen en tilde zijn doelpuntenproduktie naar 33 stuks. Hij vormde zelfs nog even een gevaar voor de winnaar van het klassement, Dewik Perik van PH. Perik, inmiddels in dienst van SVZW, schoot er 36 in.

Storkhorst: ,,Hij was niet meer in te halen maar ik ben blij met mijn tweede plek. We hebben een prachtig seizoen gehad met RKZVC. Vooral na de winterstop liep het geweldig en hebben we met een inhaalrace op Gendringen de titel binnengehaald. We haalden zelfs nog de halve finale van de beker door Quikck’20 uit te schakelen. Uiteindelijk verloren we van HHC Hardenberg. Maar we waren te goed voor de derde klasse en gaan het nu een stapje hoger proberen.”

RKZVC heeft zich inmiddels versterkt met Wouter Pillen (Grol) en Waldo Rhebergen (Rigtersbleek). Twee spelers vertrekken: Remco van Leeuwen wordt trainer in de Verenigde Arabische Emiraten en Bern Hummelink gaat op wereldreis.

Storkhorst blijft in zijn geboorteplaats Zieuwent spelen voor de promovendus. Hij realiseert zich dat het moeilijk zal worden om in de tweede klasse die 33 goals te overtreffen: ,,Maar ik blijf lekker bij RKZVC voetballen. We hebben een geweldig team. Dankzij de andere jongens kon ik al die goals maken. Zonder aangevers ben je als spits helemaal niks. Dus deze trofee is ook voor hen.”