Volledig scherm
Olympisch kampioen Sanne Wevers. Foto: Wouter Borre

'Gouden' Sanne Wevers uit Oldenzaal moest heel erg wennen aan aandacht

OLDENZAAL - Sanne Wevers (25) komt zaterdag op het Turngala in Den Bosch voor het eerst in actie sinds haar gouden plak op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Van trainen is de laatste tijd weinig terechtgekomen; ze krijgt het ene na het andere (media)verzoek.

"De aandacht is enorm, er komt nog steeds veel op me af. Ik word voor van alles gevraagd", zegt Wevers zaterdag in een interview met De Twentsche Courant Tubantia.

"Van openingen en congressen tot fotoshoots voor allerlei bladen. Deze week nog voor Vriendin en binnenkort voor Harper’s Bazaar, een modemagazine. Daar krijg ik een vergoeding voor, maar dat is toch logisch? Ik moet mezelf gaan verkopen."

Aanspreken op straat
Ze vervolgt: "Het gekste vind ik, en daar moest ik echt heel erg aan wennen, is dat mensen je herkennen en aanspreken als je ergens komt. Die aandacht kun je verwachten als ik word uitgenodigd als de olympisch kampioene. Maar als ik gewoon hier in Oldenzaal of Heerenveen (waar ze traint, red.) ga shoppen, dan is dat wel raar."

"De eerste weken na Rio was het verschrikkelijk om in de stad te lopen, ik voelde gewoon al die starende ogen. Of met het openbaar vervoer! Pffff…. Laatst zat ik met Lieke in de trein, waar een aantal meisjes zat te smoezen. Ze wilden heel graag op de foto, maar durfden het eigenlijk niet te vragen. Ik zal niet snel ‘nee’ zeggen. Je maakt iemand blij en het is een kleine moeite."

Weer in actie
Twee maanden na 'Rio' is het tijd voor de gala's. Het Turngala in Den Bosch wordt haar eerste optreden voor publiek na de Spelen. "Dat is best lastig, want sinds de Spelen staat de training op een heel laag pitje. Dat geldt voor iedereen, een cyclus is in Rio afgesloten. Op die gala’s wordt wel wat verwacht van me en ik wil die mensen ook niet teleurstellen. Ik kan niet een leuk dansje op vloer gaan doen of om de balk heen zwieren, haha…"