Volledig scherm
Loes Gunnewijk wordt coach en assistent-bondscoach © anp

Gunnewijk rol in technische staf KNWU

Loes Gunnewijk krijgt een functie in de technische staf van de KNWU. De oud-renster uit het Achterhoekse Rekken wordt coach van de juniorvrouwen en assistent-bondscoach van het paracyclingteam. Dat heeft KNWU donderdag bekend gemaakt.

Technisch-directeur Johan Lammerts over zijn team: ,,Ik ben erg tevreden dat het grootste gedeelte van de KNWU-staf gelijk is gebleven. We bouwen daarmee verder op de zeer succesvolle Spelen in Rio. Zowel René Wolff (baan sprint), Peter Schep (baan duur), Bas de Bever (BMX) en Eelke van der Wal (paracycling) zijn en blijven vaste waarden in ons succesvolle team. Daarnaast ben ik verheugd te melden dat wij Loes Gunnewijk als coach voor de junior vrouwen en assistent bondscoach paracycling aan ons team hebben toegevoegd. Kortom: een sterke selectie coaches waarmee wij de resultaten van de afgelopen jaren kunnen overtreffen'', aldus de technisch directeur.

Ook goed nieuws dus voor baanrenner Jeffrey Hoogland. De sprinter uit Nijverdal vreesde voor het vertrek van Rene Wolff als coach van de sprintploeg.