Volledig scherm
De Dom Verdan Loop leidt hardlopers en wandelaars in de morgenstond door de natuur

Halve marathon 'Dom Verdan Loop' mooier, afwisselender en zwaarder

REUTUM - De Dom Verdan Loop is een evenement dat de afgelopen jaren een vaste plek op de hardloop- en wandelkalender heeft gekregen. In alle vroegte, vanaf 7.00 uur in de ochtend, biedt de organisatie zowel wandelaars als hardlopers de kans om op een actieve manier te genieten van al het moois wat de ‘morgenstond’ te bieden heeft. Zo ook weer dit jaar, op 26 juni. De voorbereiding is inmiddels in volle gang.

De vorige edities van de Dom Verdan Loop konden rekenen op positieve reacties van de deelnemers. Het hoogtepunt in de geschiedenis van dit evenement was de editie van 2015, zo vertelt woordvoerder Frank Frieling. "We kijken met veel plezier terug op de editie van vorig jaar. Het was de beste, de mooiste, de leukste van alle edities tot nu toe. Met zo’n 650 deelnemers was het deelnemersveld groter dan we ooit hadden kunnen denken. En de reacties van de deelnemers waren bijzonder positief. Het is geweldig om te zien dat mensen op een stralende zondagmorgen vroeg uit hun bed komen om aan een wandeling of een hardloopwedstrijd te beginnen."

Halve marathon

Volgens Frieling wordt de halve marathon, het koningsnummer van het evenement, dit jaar nog mooier."Het wordt afwisselender en zwaarder. De hardlopers zullen niet alleen De Roezeberg in Nutter moeten bedwingen, ook het Springendal vormt onderdeel van de route." Een flinke uitdaging dus voor veel lopers.

Ontbijt na afloop

Via www.domverdan.nl is het mogelijk je in te schrijven als individu, maar ook als vriendengroep of een groep collega’s. Dit jaar kunnen hardlopers zich voor het eerst uitsluitend via voorinschrijving opgeven. Aanmelden op de dag zelf is voor hardlopers dus niet mogelijk. Wandelaars kunnen zich wel op de dag van de Dom Verdan Loop inschrijven. Voor alle deelnemers geldt dat er na afloop gebruik kan worden gemaakt van het heerlijke ontbijtbuffet op het kerkplein in Reutum.