Fardau Wagenaar
Volledig scherm
Fardau Wagenaar © Emiel Muijderman

Heracles durfde het wel aan met Tannane

De transfer van Oussama Tannane komt samen met Bas Dost in de top twee te staan van grootste uit de geschiedenis van Heracles. Achteraf zal pas blijken hoeveel de overgang precies oplevert, dat ligt er ook aan of Tannane hierna nog een transfer maakt. Maar het bedrag zal waarschijnlijk oplopen tot boven de drie miljoen euro.

Dat Tannane voor zoveel geld vertrekt, is een compliment voor Heracles. De speler werd bij Ajax en PSV weggestuurd en liep ook vorig jaar bij Heracles tegen problemen aan. Hij verloor twee keer zijn zelfbeheersing en werd voor maanden geschorst. Maar de club liet hem, tot verrassing van velen, niet gaan en besloot hem juist te helpen. Hij kreeg psychische begeleiding, keerde dit seizoen terug in de selectie en kreeg een contractverlenging.

Heracles nam daarmee een risico en in dit geval een gok, want bij een speler als Tannane is het gevaar dat hij nog een keer zijn zelfbeheersing verliest, nooit ver weg. De club was bereid dat risico te nemen en deed er alles aan om hem op het juiste pad te krijgen. Daarnaast zag iedereen bij Heracles ook de potentie van de speler in. Een Tannane in goede doen is een van de betere buitenspelers van de eredivisie. En zo’n speler zou de club, als alles volgens het gewenste scenario zou verlopen, wel eens goed geld opleveren. Dat is nu gebeurd.

Heracles heeft gegokt en gewonnen. De kunst is om een speler op het goede moment te verkopen en dat is Heracles in dit geval gelukt. De tijd was rijp voor alle partijen om verder te gaan. Tannane nu tegenhouden zou waarschijnlijke een averechtse uitwerking hebben gehad. De speler is gelukkig met zijn overgang, Heracles heeft een financiële klapper gemaakt. Doorzettingsvermogen is in dit geval rijkelijk beloond.

Fardau Wagenaar