Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Heracles-spits Vermeij speelt met Jong Oranje gelijk tegen Portugezen

DOETINCHEM – Een vernieuwd Jong Oranje heeft dinsdagavond in Doetinchem verdienstelijk gelijkgespeeld tegen Jong Portugal. Het oefenduel op de Vijverberg eindigde in 1-1. Heracles Almelo-aanvaller Vincent Vermeij viel laat in de wedstrijd nog in bij Oranje. In de slotseconde miste hij nog een grote kans.

Jong Oranje, dat zich vorige maand niet plaatste voor het EK van 2017 in Polen, speelde in verband met het perspectief op de toekomst voornamelijk met een jongere lichting voetballers. Jong Portugal daarentegen is in voorbereiding op het EK na een ongeslagen kwalificatiereeks met acht overwinningen en twee remises.

Vermeij
Voor de thuisploeg kwam Richairo Zivkovic uit een strafschop tot scoren. De treffer van de aanvaller van FC Utrecht had niet het enige doelpunt van Nederland hoeven zijn. In de slotseconde kon Heraclied Vermeij Jong Oranje nog de overwinning bezorgen, maar de kopbal van de aanvaller van Heracles Almelo ging over het doel.

Afscheid Langeler
Art Langeler nam in Doetinchem als interim-bondscoach afscheid van Jong Oranje. Hij volgde eind september Fred Grim op, die als assistent van bondscoach Danny Blind bij het grote Oranje aan de slag ging. Langeler begon met een gelijkspel tegen Turkije (0-0) waarna een zege op Cyprus volgde (1-4). Dat was echter onvoldoende om de play-offs om een EK-ticket nog te halen.

Terugkeer mogelijk
Langeler combineerde zijn baan bij de KNVB met zijn functie als hoofd opleiding bij PSV. Zijn contract in Eindhoven loopt komende zomer af. Mogelijk keert hij in 2017 terug bij de KNVB.