Volledig scherm
Het Ravijn © bert kamp

Het Ravijn verliest tweede duel in finale

NIJVERDAL - De waterpoloers van Het Ravijn hebben het tweede duel in de finale van de play-offs om de landstitel verloren. In het eigen bad was UZSC met 6-5 te sterk. De stand in de play-offs is nu 2-0 voor de Utrechtse formatie.In de slotfase miste Rob Gottemaker nog een strafworp, met nog 3 seconden te spelen, en dus de kans op strafworpen.

Eerste periode

De tweede finalewedstrijd begon met dik een kwartier vertraging, omdat UZSC lange tijd in de file had gestaan en een normale warming up wel zo passelijk was. Het eerste doelpunt van de avond was een fraai boogballetje van Adam Zaïdi. De aanvoerder bracht Het Ravijn op een 1-0 voorsprong. Na een redding van doelman Dennis Stevens gooide Istvan Keresztes tegen de lat, hetgeen Lars Gottemaker ook in de rebound presteerde. Terwijl de international al praktisch in de goal lag. Een manmeer-situatie van UZSC werd met een goed blok van Rob Gottemaker onschadelijk gemaakt. Het Ravijn had nog een paar maal gevaarlijk kunnen zijn, maar de verre worpen richting de snelle aanvallers misten precisie. Daardoor bleef de voorsprong slechts beperkt tot een doelpunt in het voordeel van de Nijverdalse formatie.

Tweede periode
Het Ravijn opende goed. Een voorzet van Lars Gottemaker werd binnengetikt door Sander Veltkamp: 2-0. In de tegenaanval stelde UZSC wat orde op zaken, want Roeland Spijker zorgde voor de aansluitingstreffer: 2-1. Dat USZC op gelijke hoogte kwam, was via een toevalstreffer. Doelman Stevens hield een schot buiten zijn doel, maar de bal kwam via Lars Gottemaker bij Roeland Spijker terecht, die daar vervolgens wel raad mee wist: 2-2, ongeveer halverwege de tweede periode. Toch kwam Het Ravijn weer op voorsprong. Veltkamp veroverde ‘op Utrechtse grond’ de bal, gooide naar buitenspeler Lars Gottemaker die de vrijgekomen Zaidi bediende. Het schot van de aanvoerder belandde tegen het net: 3-2. Gottemaker liet even later een kans op een grotere voorsprong liggen, als hij 1-op-1 tegenover de UZSC-doelman tegen de goalie aangooide. Gottemaker kreeg de bal mee na een aanvallende overtreding van UZSC.
Twee Utrechtse harde schoten wist Dennis Stevens uit zijn doel te houden, waarna Het Ravijn-coach Marcel ter Bals, met nog 39 seconden speeltijd op de klok, een tim-out aanvroeg. Toch weten beide ploegen in de resterende tijd niet opnieuw te scoren.

Derde periode
Met een goed uitgespeelde aanval en een bekeken schot van Sander Veltkamp heropende Het Ravijn de wedstrijd na de pauze: 4-2. In de daaropvolgende aanval wist UZSC de voorsprong weer te verminderen: 4-3. Een mooie combinatie tussen Lars Gottemaker en Adam Zaïdi leverde de 5-3 op voor Het Ravijn. De aanvoerder scoorde zijn derde doelpunt van de tweede wedstrijd in de play-offs om de landstitel.
Met nog iets meer dan 3 minuten op de speelklok wist UZSC na een lang uitgespeelde aanval raak te gooien en de stand op 5-4 te brengen. In de tegenaanval belandde een heel fraai bekeken boogballetje van de opnieuw met een masker op zijn gezicht spelende Lars Gottemaker precies op de doellijn. Het was een mooie treffer geweest…
En even later volgde gelijkmaker: 5-5, nadat Stevens de bal in eerste instantie nog had geblokkeerd, maar de bal kwam toch achter de lijn terecht. De bank van Het Ravijn vond overigens van niet. Terug bij af dus voor Het Ravijn met nog anderhalve minuut te spelen in het derde kwart.

Vierde periode
Eerste Nijverdalse wapenfeit in laatste kwart: een schot tegen de lat van Keresztes. Onder druk en met een man minder voorkwam Stevens met een knappe redding dat UZSC voor de eerste maal in de wedstrijd op een voorsprong kwam.
Met 3.26 minuten op de klok gebeurde dat alsnog: 5-6 in het voordeel van de Utrechtse bezoekers, via Joep van den Bersellaar. Aan de andere kant van het bad slaagden Rob Gottemaker en Sander Veltkamp er niet in om de stand weer gelijk te trekken. Het Ravijn moest het overigens stellen zonder Jorn Muller, die met drie persoonlijke fouten niet meer inzetbaar was.

Het Ravijn – UZSC 5-6
Periodestanden: 1-0, 3-2, 5-5, 5-6
Scores Het Ravijn: Zaïdi 3, Veltkamp 2

Stand finale play-offs (best-of-five) Het Ravijn - UZSC: 0-2

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement