Volledig scherm
© rgbstock.com

In 1 straat 16 dieren doodgereden in Enschede, ook veel aanrijdingen in Hellendoorn

ENSCHEDE - Het aantal dodelijke aanrijdingen met dieren in deze regio is het hoogst in de gemeenten Enschede en Hellendoorn. Dat blijkt uit cijfers van Meldingen.nl. Die site hield bij hoeveel meldingen er kwamen over doodgereden dieren in de eerste negen maanden van dit jaar.

Van 1 januari tot 1 oktober zijn dat er in Nederland ruim 5.700. Daarvan kwamen er 388 om in Twente en de Achterhoekse gemeenten Aalten, Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland. De werkelijke aantallen kunnen hoger liggen, omdat alleen is gekeken naar meldingen.

Gat met nummer 3
In deze regio spant Enschede de kroon met 89 dodelijke aanrijdingen, gevolgd door Hellendoorn met 84 ongelukken waarbij een dier het niet overleefde. Het gat met de nummer drie, Rijssen-Holten, is groot. In die gemeente waren 46 aanrijdingen waarbij een dier omkwam.

1 straat, 16 dode dieren
In de gemeente Enschede zijn vooral veel dieren omgekomen in de richting van Glanerbrug en de Duitse grens, nabij natuurgebied Aamsveen. De Schipholtstraat in Enschede spant de kroon met 16 dode dieren in negen maanden tijd. In de straat werden bruine ratten, konijnen en ook twee bunzingen en een steenmarter doodgereden.

Sallandse Heuvelrug
In Hellendoorn zijn de meeste dode dieren gevonden in en rond de Sallandse Heuvelrug.

Tubbergen en Oldenzaal
In Haaksbergen (3), Losser (2), Tubbergen (1) en Oldenzaal (1) zijn in deze regio het minst vaak dieren doodgereden.

Egels
De egel is het vaakst de klos, gevolg door de pad en de steenmarter.

Cijfers en plattegrond
Bekijk hieronder welke dieren zijn aangereden en waar. Door op de stippen op de plattegrond te klikken, wordt zichtbaar welk dier op die plek is aangereden. Gebruikt u de Tubantia-app? Klik dan hier om de overzichten en de kaart te kunnen bekijken.