Irritatie over schuiven met fans duurt voort
ENSCHEDE - De onvrede over de herindeling van enkele supportersvakken in De Grolsch Veste blijft. Nadat een eerder ‘schuifplan’ vanwege protesten door FC Twente werd ingetrokken, leidt het nieuwe plan nu tot boze gezichten bij andere fans met jonge kinderen.
‘Wij gaan er behoorlijk op achteruit. Het lijkt erop dat wie het hardst schreeuwt ook de meeste rechten heeft’, schrijft Robert Maat in een protestbrief aan de club. Hij staat niet alleen.
Twente wil in vak 124 een nieuw ouder-kindvak realiseren in het nog verder uit te breiden stadion. Nu zitten veel ouders met kinderen in de vakken 121, 122, of 308. Tot 14 jaar krijgen zij daar op de entree van het kind circa 40 procent korting.
Twente gaat deze fans niet verplichten te verhuizen naar dat nieuwe ouder-kindvak, maar laat de fans de keus. Maar dat is niet zonder consequenties. Wie blijft zitten verliest daarmee het recht op kinderkorting. Echter: wie wel verhuist, is later niet meer zeker van een plek in het stadion. Zodra hun kind 14 wordt, moeten zij dat vak uit. Ze krijgen dan wel voorrang bij het beschikbaar komen van andere plaatsen in het stadion. ‘Maar er kan dan geen plek worden gegarandeerd’, zo schrijft Twente.
De ouders voelen zich voor het blok gezet: gewoon maar het volle pond gaan betalen of het risico nemen dat je straks geen plek meer hebt in het stadion. Robert Maat is geïrriteerd. „De opties die wij krijgen zijn echt belachelijk.”
Aanvankelijk wilde de club de supporters zonder kinderen, die nu in de vakken 121, 122 en 308 zitten, verplicht laten verhuizen naar de tweede ring. Dat leidde tot een storm van kritiek. Dat plan is ingetrokken. Dit is nu het alternatief. Maat: „In plaats daarvan moeten wij dus nu gedwongen verhuizen. Ons is ook niks gevraagd.” De Rossumer zit al jaren met vrienden in het stadion. Maar sinds zijn zoontje Hidde oud genoeg is om mee te gaan zit hij in vak 308. Een mooi en sfeervol vak, vindt hij. Hij wil er blijven.
De supporter zegt begrip te hebben voor de club en wil FC Twente ook best tegemoet komen. Zijn alternatief: geef de fans met jonge kinderen die niet willen verhuizen in plaats van de ouder-kind-korting, alleen een jeugdkaart-korting.
Twente heeft namelijk naast de ouder-kindkaart (tot 14 jaar) ook een jeugdkaart vanaf 14 jaar. Bij de ouder-kindkaart moet voor een heel seizoen voor het kind 122,50 euro worden betaald. Een jeugdkaart kost 177,50 euro. Maat: „Ik heb dan een prijsstijging van 20 procent in plaats van 39 procent. Maar deze oplossing past bij de kernwaarden van de club: voetbal, ambiance en solidariteit.” Hij heeft zijn voorstel schriftelijk bij Twente gemeld.
Twente gaat er niet op in, meldt woordvoerder Richard Peters. „We moeten keuzes maken en we proberen het voor zoveel mogelijk mensen goed te doen. Maar je kunt het helaas niet iedereen naar de zin maken. Dat heeft niets te maken met luisteren naar de mensen die het hardst schreeuwen. We zitten in een fase van onze bouwplannen dat we een keuze moeten maken.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Patatgeneratie
Walkman of gettoblaster? Pac-Man of mijnenveger? En meer dilemma's
Nostalgie is van alle generaties. De Patatgeneratie (geboren tussen 1970 en 1985) kan daar over meepraten. Gelukkig maar dat smaken verschillen. Vecht de oneindige strijd nu voor eeuwig uit door jouw favoriet te kiezen. -
Lezersmenu juli 2019: Bistro en Wijnbar BRUUT in Enschede
ENSCHEDE - Bistro en Wijnbar BRUUT in Enschede serveert gerechten uit de Franse keuken, maar zoekt daarin nadrukkelijk contrasten. Verfijnd en rauw. „Zoals Parijs en Berlijn.”
-
Lezersmenu december 2018: De Pastorie in Ootmarsum
OOTMARSUM - Restaurant de Pastorie in Ootmarsum hoopt van december een extra feestelijke maand te maken. Het restaurant serveert het lezersmenu. Ook tijdens de kerstdagen. -
Dit zijn wij
Onbekommerde seks eindigde door aids
Gezonde mannen veranderden plots in uitgemergelde, doodzieke patiënten. Het is begin jaren ’80 en er trekt een ramp over de wereld die aids heet. Een onbekende ziekte die voor miljoenen fataal blijkt. -
Dit Zijn Wij
Een feest der herkenning als je bladert door deze generatietijdlijn
Drie generaties zijn de afgelopen weken aan bod gekomen in onze zomerserie Dit zijn wij: Generatie Y, X en Patat. De komende drie weken behandelen we nog de Verloren Generatie, Babyboomers en de Stille Generatie. Wil je alvast nagenieten van de mooie verhalen? Blader door de tijdlijn en ontdek pure nostalgie.