Volledig scherm
Jaap Sijken met zijn kat mickey. Foto Charel van Tendeloo

Kat onder de auto: wie zal dat betalen?

HENGELO - Twentse dierenartsen scharen zich achter het plan van de Dierenbescherming Twente om een noodfonds voor armlastige huisdierbezitters op te richten. De medici krijgen geregeld dierenliefhebbers op het spreekuur die de medische zorg van hun huisdier niet kunnen betalen. „Het is een maatschappelijk probleem”, zegt de Hengelose dierenarts Dieuwert Slager.

Dierenliefhebber Jaap Sijken uit Hengelo raakte anderhalf jaar geleden werkloos. Sindsdien is het bij hem geen vetpot. Onverwachte uitgaven kan hij helemaal niet gebruiken. Zeker geen dure operatie nadat zijn kat Mickey onder de auto was gekomen. „Ik heb meteen gezegd dat ik de kosten niet kon betalen. Mickey was er ernstig aan toe. Hij had zijn boven- en onderkaak gebroken. De dierenarts dacht dat de totaalkosten op een paar honderd euro zouden uitkomen, maar uiteindelijk werd het meer dan duizend euro.”

Het noodfonds van de Dierenbescherming Twente moet in situaties als deze uitkomst bieden. Honderden mensen in Twente kunnen de dierenarts niet meer betalen. Tien dierenartspraktijken steunen de oprichting van een noodfonds.

Meer over het noodfonds in de TC Tub van vrijdag.

Wilt u het noodfonds steunen? Kijk op dierenbescherming twente.