Volledig scherm
Het topvolleybaltoernooi trok vorig jaar nog een volle IISPA-hal © Rikkert harink

Kerst-topvolleybaltoernooi Almelo geschrapt

ALMELO - Het traditionele topvolleybaltoernooi in Almelo, tussen kerst en de jaarwisseling, gaat dit jaar niet door. Er is geen budget en er zijn ook geen kwalitatief sterke teams beschikbaarvoor het toernooi in de IISPA-hal.

Het is voor het eerst sinds 25 jaar dat het evenement wordt geschrapt. Volgens Siny Pots, al sinds jaar en dag het organisatorische boegbeeld van het toernooi, is er in de nieuwe toernooicommissie geen commercieel/financieel lid dat voor de sponsorinkomsten zorgt.

Inkomsten
,,Bovendien is het basisbedrag van de gemeente Almelo in enkele jaren tot een derde teruggebracht. Daar kunnen we de zaal en alles wat daarbij hoort niet eens van betalen. Als vervolgens de sponsorinkomsten ontbreken wordt het heel lastig een toptoernooi te organiseren", aldus Pots, die enkele jaren geleden stopte als voorzitter van het evenement maar de laatste jaren nog wel het deelnemersveld en de arbitrage organiseerde.

Olympisch jaar
Volgens Pots lagen er ook complicaties bij de teams: ,,Het is altijd lastig in een olympisch jaar. Dan beginnen veel competities later waardoor er tussen kerst en oud-en-nieuw wordt gespeeld. We hebben te veel afzeggingen en ook de oranjeteams zijn niet beschikbaar. Maar we gaan er alles aan doen om het toernooi volgend jaar weer te organiseren."