Volledig scherm
Danny Oude Lashof. © Christian van der Meij

KNVB Beker: HSC'21 door, Quick'20, AZSV en SVZW uitgeschakeld

ENSCHEDE - HSC'21 heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker, waar ook de profclub instromen. Quick'20, AZSV en SVZW redden het niet.

HSC'21 won in Zuid-Limburg van Schaesberg met 3-2. In de eerste helft vielen drie doelpunten in vier minuten tijd: twee voor HSC'21 (Ottink en Screever), gevolgd door de aansluitingstreffer van Latten namens Schaesberg. Aan het eind van de tweede helft leek invaller Bas ter Hogt het duel te beslissen (1-3), maar vlak voor tijd kwam Schaesberg nog terug tot 3-2 via een benutte penalty door opnieuw Latten. Het werd nog even spannend voor de ploeg uit Haaksbergen, maar uiteindelijk trok HSC de overwinning over de streep.

Voor Quick'20 eindigde het bekeravontuur. Op eigen veld ging de ploeg van Rene Nijhuis onderuit tegen JVC Cuijk: 1-3. Maar dat was gezien het spelbeeld allerminst terecht. Quick domineerde de wedstrijd, maar zag de bezoekers na ruim een kwartier spelen wel op voorsprong komen. Pas tien minuten voor tijd werd Quick beloond door een doelpunt van invaller Danny Oude Lashof. Diep in blessuretijd ging het volledig mis voor Quick. Onhandig verdedigen leidde tot een strafschop voor Cuijk en deze werd binnengeschoten door Illias Zaimi. Quick probeerde nog een gelijkmaker te forceren, maar Gianluca Maria gooide namens Cuijk in de 98ste minuut het duel definitief in het slot.

AZSV strandde eveneens in de tweede voorronde van de KNVB. De ploeg uit Aalten verloor op bezoek bij DVS'33 met 4-2. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong, maar Rik van der Eerden maakte op slag van rust de gelijkmaker. Al snel in de tweede helft wist eerst DVS en vervolgens AZSV via Rick Bouwmeester te scoren. Halverwege de tweede helft nam DVS opnieuw de leiding en nu werd deze niet meer weggeven. Vijf minuten voor tijd viel de beslissende 4-2.

SVZW redde het ook niet. In Gouda was Jodan Boys duidelijk een maatje te groot voor de Wierdenaren: 3-0. Alle doelpunten vielen voor rust. In de tweede helft kreeg SVZW na een uur spelen nog wel een grote kans op de aansluitingstreffer, maar de doelman wist zijn doel schoon te houden. In het vervolg verzuimde de thuisploeg om de score verder uit te breiden.