Volledig scherm
Guusje Beverdam op haar Liefdesbankje. (foto: Charel van Tendeloo)

Kunstprijzen voor Beverdam, Hoi en The Young Ones

HENGELO - Guusje Beverdam, Elout Hoi en The Young Ones zijn de winnaars van de Kunstprijzen Overijssel 2012. De prijzen werden vanmiddag uitgereikt door Dick Buursink in de studio van RTV Oost in Hengelo.

De winnaars werden gekozen uit een lijst van drie genomineerden. Meer dan vierduizend stemmers deden de afgelopen dagen via internet aan de verkiezing mee. Daarnaast sprak ook een jury zich over de genomineerden uit. De winnaars van de verkiezing mogen zich een jaar lang respectievelijk Kunstvrouw, Kunstman en Kunstploeg van het jaar noemen.

Elout Hol is poppenspeler van theater Gnaffel in Zwolle, Guusje Beverdam beeldend kunstenares uit Hengelo. Zij is onder meer bekend van haar Liefdesbankje in de Enschedese binnenstad. Theatergroep The Young Ones uit Zwolle is een cultureel broeinest voor jong theatertalent uit Oost-Nederland.

Het is de tweede keer dat de Kunstprijzen Overijssel zijn uitgereikt. De verkiezing is een initiatief van De Twentsche Courant Tubantia, RTV Oost en het gemeenschappelijke uitgaansplatform OverUIT.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement