Lab26: winkel en restaurant in één.
Volledig scherm
PREMIUM
Lab26: winkel en restaurant in één. © Emiel Muijderman

Lab26 in Hengelo: veel meer dan pizza

Het RestaurantHENGELO - Lab26 in Hengelo is een conceptstore. Een trendy interieurzaak annex Italiaans restaurant slash 'aperitivo club'. Een intrigerende formule.

Beoordeling

Voorgerecht 8,5
Hoofdgerecht 7,5
Nagerecht 8,5
Bediening 8,0
Ambiance 8,0
Prijs/kwaliteit 8,0

De ene hand wast de andere, zogezegd. Het concept heeft uitbater Fabio Panissidi een gratis inrichting opgeleverd. Maar de conceptstore profiteert ook weer van de klanten die Fabio met zijn reputatie van toppizza-bakker trekt. Begin november won hij de publieksprijs voor het beste Italiaanse restaurant van het Italië Magazine.

Gezelschap Italianen

De aperitivo is delizioso.
Volledig scherm
De aperitivo is delizioso. © Emiel Muijderman

De jonge Italiaans ogende gastvrouw placeert ons aan een hoge smalle plank, bevestigd aan steigerbuizen. De designbarstoelen zien er niet heel comfortabel uit. Het zitcomfort valt mee, maar voor een gezellige avond uit eten zitten we toch liever aan één van de gewone tafels die nu allemaal bezet zijn. Ook door een geanimeerd gezelschap Italianen. Dat lijkt ons een goed teken.

Lab26 is een eenvoudig Italiaans restaurant, de ongedwongen sfeer spreekt aan. De hoofdmoot bestaat uit pizza's uit Fabio's houtoven. Als de aardige serveerster ons de kaart overhandigt beveelt ze ons de 'aperitivo' aan als specialiteit om mee te beginnen.