Volledig scherm
De iepenpage © De Vlinderstichting, Albert Vliegenthart

Landschap Overijssel: ‘Laat deze bomen, planten en dieren niet uitsterven’

ENSCHEDE – De biodiversiteit in de wereld gaat met grote sprongen achteruit en Overijssel blijft niet achter. Om hier verandering in te brengen, start Landschap Overijssel een wervingsactie gekoppeld aan een actie om inheemse plant- en boomsoorten terug te planten in het Overijsselse landschap.

Wilde appel, linde, wilde roos en fladderiep zijn boom- en plantensoorten die thuishoren in Overijssel, maar nog maar weinig te vinden zijn. De Fladderiep is belangrijk voor de zeldzame vlindersoort iepenpage. Door het verdwijnen van deze boomsoort, sterven deze vlinders uit. Met het terugplanten van deze inheemse bomen en struiken, hoopt Landschap Overijssel het landschap ook weer aantrekkelijk te maken voor bepaalde dieren, zoals de iepenpage.

Groepje zeldzame bomen en struiken
De komende maanden voert Lanschap Overijssel actie om de organisatie verder te versterken en vraagt iedere huidige donateur één nieuwe donateur te werven. Voor iedere tien nieuwe donateurs, die zich tot 15 februari aanmelden, plant de organisatie ergens in het landschap een groepje zeldzame bomen en struiken.

www.beschermoverijssel.nl