Volledig scherm
Nagerecht © Annina Romita

Lezersmenu augustus 2016 - Restaurant Villa Hölterhof Enschede

Verscholen in het fraaie Twentse landschap, nabij natuurgebied Aamsveen, ligt Huize Hölterhof. Ooit een zomerverblijf van textielfabrikant Gijs Jannink, die de villa in 1913 liet bouwen. In 1960 werd het pand een vakantie- en conferentieoord, vervolgens ook een hotel. Na een roerige periode is het complex sinds begin dit jaar weer open als wellnessresort. Overigens is het restaurant strikt gescheiden van het wellnessgebeuren. De nieuwe eigenaar liet het hele complex ingrijpend renoveren waarbij originele elementen zoals houten lambriseringen en open haarden in oude luister hersteld zijn. Het geeft Huize Hölterhof een warme, stijlvolle uitstraling die uitnodigt tot een aangenaam verblijf.

Het lezersmenu past helemaal in deze sfeer. De koks koken klassiek met een moderne twist. Dat blijkt al uit de amuse, een bavarois van kreeft met parels van paprika.

Voorgerecht
Het verrassende voorgerecht is een uit de eigen gehaktmolen gedraaide kalfstartaar met krokant gebakken roseval aardappelchips, gekookt ei, een broodstengel , affilla cress en een huisgemaakte citroenmayonaise.

Wijnen
Restaurant Villa Hölterhof heeft drie Portugese wijnen geselecteerd waaruit de gasten kunnen kiezen. Dat zijn een volle witte Rocim Mariana Branco 2015 van klassieke druivensoorten, een Rocim Mariana Rosado 2014, een lichte droge rosé , en de Rocim Mariana Tinto 2015, een pittige, ietwat kruidige rode wijn die perfect bij het hoofdgerecht past.

Hoofdgerecht
Dat hoofdgerecht is een malse Black Angusbiefstuk onder een dakje van eekhoorntjesbrood, begeleid door kaviaar van aubergine, een gel van rode biet en een jus van eekhoorntjesbrood. Er horen schaaltjes met dikke frieten en een frisse salade bij.

Dessert
Het dessert is klein maar fijn: zacht gegaarde abrikoos gevuld met pruimedant en daar bovenop sereh/kardemomroomijs, rustend op bosbessengelei, omringd door zachte bosbessencrème en atsina cress.

Dat biedt nog net genoeg ruimte voor de diverse lekkernijen die bij de afsluitende thee, koffie, espresso of cappuccino worden geserveerd.

Thuis voelen
Restaurant Villa Hölterhof wil laagdrempelig zijn en richt zich daarom ook op fietsers en andere passerende toeristen. ,, Iedereen moet zich hier thuis voelen. Wij ontvangen al onze gasten met open armen”, aldus het enthousiaste personeel.

RESTAURANT VILLA HÖLTERHOF

Huize Hölterhoflaan 10 (voorheen Spiksweg)

7534 PH Enschede

Telefoon: 053-4605570

Volledig scherm
Team Villa Holterhof © Annina Romita
Volledig scherm
Hoofdgerecht © Annina Romita
Volledig scherm
Voorgerecht © Annina Romita