Lezersmenu augustus 2016 - Restaurant Villa Hölterhof Enschede
Verscholen in het fraaie Twentse landschap, nabij natuurgebied Aamsveen, ligt Huize Hölterhof. Ooit een zomerverblijf van textielfabrikant Gijs Jannink, die de villa in 1913 liet bouwen. In 1960 werd het pand een vakantie- en conferentieoord, vervolgens ook een hotel. Na een roerige periode is het complex sinds begin dit jaar weer open als wellnessresort. Overigens is het restaurant strikt gescheiden van het wellnessgebeuren. De nieuwe eigenaar liet het hele complex ingrijpend renoveren waarbij originele elementen zoals houten lambriseringen en open haarden in oude luister hersteld zijn. Het geeft Huize Hölterhof een warme, stijlvolle uitstraling die uitnodigt tot een aangenaam verblijf.
Het lezersmenu past helemaal in deze sfeer. De koks koken klassiek met een moderne twist. Dat blijkt al uit de amuse, een bavarois van kreeft met parels van paprika.
Voorgerecht
Het verrassende voorgerecht is een uit de eigen gehaktmolen gedraaide kalfstartaar met krokant gebakken roseval aardappelchips, gekookt ei, een broodstengel , affilla cress en een huisgemaakte citroenmayonaise.
Wijnen
Restaurant Villa Hölterhof heeft drie Portugese wijnen geselecteerd waaruit de gasten kunnen kiezen. Dat zijn een volle witte Rocim Mariana Branco 2015 van klassieke druivensoorten, een Rocim Mariana Rosado 2014, een lichte droge rosé , en de Rocim Mariana Tinto 2015, een pittige, ietwat kruidige rode wijn die perfect bij het hoofdgerecht past.
Hoofdgerecht
Dat hoofdgerecht is een malse Black Angusbiefstuk onder een dakje van eekhoorntjesbrood, begeleid door kaviaar van aubergine, een gel van rode biet en een jus van eekhoorntjesbrood. Er horen schaaltjes met dikke frieten en een frisse salade bij.
Dessert
Het dessert is klein maar fijn: zacht gegaarde abrikoos gevuld met pruimedant en daar bovenop sereh/kardemomroomijs, rustend op bosbessengelei, omringd door zachte bosbessencrème en atsina cress.
Dat biedt nog net genoeg ruimte voor de diverse lekkernijen die bij de afsluitende thee, koffie, espresso of cappuccino worden geserveerd.
Thuis voelen
Restaurant Villa Hölterhof wil laagdrempelig zijn en richt zich daarom ook op fietsers en andere passerende toeristen. ,, Iedereen moet zich hier thuis voelen. Wij ontvangen al onze gasten met open armen”, aldus het enthousiaste personeel.
RESTAURANT VILLA HÖLTERHOF
Huize Hölterhoflaan 10 (voorheen Spiksweg)
7534 PH Enschede
Telefoon: 053-4605570
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lezersmenu maart 2019: Hollands Schwarzwald in Rijssen
-
Dit Zijn Wij
The Beatles of The Stones? Star Wars of Star Trek? En meer dilemma's
Nostalgie is van alle generaties. De Verloren Generatie (geboren tussen 1955 en 1970) kan daar over meepraten. Gelukkig maar dat smaken verschillen. Vecht de oneindige strijd nu voor eeuwig uit door jouw favoriet te kiezen. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
Wat veroorzaakt hartaandoeningen, en hoe houd je je hart gezond? Daar gaan meerdere adviezen en wijsheden over rond. Cardioloog Janneke Wittekoek vertelt wat er waar is van zes veelgehoorde stellingen over hartgezondheid. -
Lezersmenu augustus 2018: De Gulle Smid in Winterswijk
WINTERSWIJK - De keukenbrigade staat te popelen, lokale leveranciers bieden hun beste producten aan en tegenover het restaurant liggen roeibootjes in de Bovenslinge gereed voor een pleziervaart.
-
PREMIUMTips
Juni voor veel gezinnen stressvolle maand: ‘Werk als team om de hectiek aan te kunnen’
-
-
-
Uit den ouden doosch: 'Is dit een telraam?'
Zes weken lang brengt deze krant verschillende generaties in beeld. Wat bindt de verschillende generaties, wie zijn hun idolen en welke voorwerpen staan in hun geheugen gegrift? In de wekelijkse video-rubriek 'Uit den ouden doosch' leggen we kinderen van nu mysterieuze voorwerpen uit het verleden voor. Deze week: het singlerekje. -
Lezersmenu juli 2018: Kosie Food & Drinks in Enschede
Klein, knus en karakteristiek. In een rustige en intieme sfeer is er bij Kosie Food & Drinks alle tijd voor de gast. Het nog jonge restaurant in Enschede serveert in juli uw lezersmenu.