Volledig scherm
© Annina Romita

Lezersmenu december 2016 - Het Losse Hoes Holten

Genieten op de Holterberg. Gasterij Het Losse Hoes doet in december met een reeks heerlijke gerechten een gooi naar de titel ‘beste lezersmenu van het jaar’.

Vuurkorven op het terras en sfeerverlichting aan de gevel. Het Losse Hoes staat de gehele maand december in het teken van de naderende feestdagen én het Tubantia-lezersmenu.

Voor Paulien en Vincent Vree, eigenaren van het hotel-restaurant, is er veel aan gelegen een topmenu te serveren. Twee jaar geleden wonnen ze met De Kruidentuin in Geesteren (Ov.) de titel ‘beste lezersmenu’. Wie de sfeervolle horecazaak op de Holterberg niet kent, zal zijn ogen uitkijken. Met gasterij, restaurant en Ridderzaal kan Het Losse Hoes veel liefhebbers van het lezersmenu ontvangen.

Voorgerecht
Bij uw ontvangst worden maisbroodjes met kruidenboter en broodsaus geserveerd. Het voorgerecht is huisgerookte eendenborst met een oosterse dressing en een glaasje wildbouillon met truffelroom.

In overleg met leverancier Heisterkamp gekozen voor twee exclusieve begeleidende wijnen. De Glárima De Sommos blanco is een fruitige witte klassewijn, die zestig procent Gewurztraminer en veertig procent Chardonnay bevat.

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht bestaat uit een malse kalfsrib-eye en sucade met een jus van rode port en een stoofpeertje. Bijgerechten : gebakken Roseval-aardappelen, gegratineerde witlof en rauwkost. Domaine de Rivoire (Caberbet en Merlot) uit Carcassonne (Fr.) is een volle, stevige, kruidige rode wijn.

Dessert
Eet uzelf niet helemaal vol, want er wacht een royaal dessert. Het ‘ Rondje Los Hoes’ telt liefst vier smaakmakers: vanille-créme brulee, mousse van witte en pure chocolade, kersen-monchou-ijs en perzik-yoghurtbavaroise.

Tot slot een kopje koffie, cappuccino of thee met een lekkernij.

Lezersmenu van 1 t/m 29 december, dagelijks vanaf 16.00 uur. Maandag gesloten. Tijdens de kerstdagen (25 en 26 december) lezersmenu om 14.00 uur, 17.00 uur en 19.30 uur. Vanaf Het Losse Hoes diverse wandelroutes over de Sallandse Heuvelrug.

Het Losse Hoes
Holterbergweg 14
7451 JL Holten
Telefoon: 0548 – 363 333
Email: info@hetlossehoes.nl
Website: www.hetlossehoes.nl

Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita3