Lezersmenu februari 2017: Kleinsman Eten & Drinken Enschede
Een gezellig en fraai gestitueerd restaurant vlakbij de Luchthaven Twente. In de omgeving kunt u prachtig wandelen en fietsen. Kleinsman Eten & Drinken presenteert in februari het lezersmenu.
Delen per e-mail
Als binnenkomer serveren Frank en Ria Kleinsman een soesje gevuld met een mousse van broccoli en een crunch van rauwe ham. Uw voorgerecht is een salade van lichtgerookt piepkuikenfilet met mango, rode peper chutney, pijnboompitten en een kwarteleitje met brood en boter.
Voorgerecht
Bij het voorgerecht past een heerlijke Chardonnay (2016) van het wijnhuis Drostdy-Hof uit Zuid-Afrika. Deze lichtgele wijn met zijn geelgoude fonkeling is rond, romig en zacht van afdronk. Net als de rode wijn bij het hoofdgerecht – een Sutton Hill (2015) Shiraz uit Australie, geleverd door Oud Reuchelin & Boulen Wijninkopers.
Hoofdgerecht
Voor het hoofdgerecht ging de keuze van de koks Leon Velthuis en Mathijs Beuvink naar een combinatie van een rose gebakken Ierse Merliin Steak (ook wel het appeltje van de Ribeye genoemd), met langzaam gegaard spek van het Livar varken. U krijgt het mooi op bord geserveerd met een creme van zoete aardappel, wintergroenten en een rode port saus.
Dessert
Als dessert hazelnotenparfait in een jasje van gemengde noten, vanilleschuim met bananencompote en een karamelsiroop. Ter afsluiting van het lezersmenu een kopje koffie/thee met een huisgemaakte lekkernij.
Bijzonder bij dit lezersmenu is het vegetarisch alternatief. Kleinsman Eten & Drinken is een geliefd eetadres voor vegetariërs. U kunt uw volledige lezersmenu laten aanpassen in een variant zonder dierlijke producten. Geef dit wel duidelijk bij uw reservering aan.
Lezersmenu bij Kleinsman Eten & Drinken:
Woensdag t/m zaterdag vanaf 17.00 uur.
Zondag : eerste zitting van 15.00 tot 18.00 uur
Tweede zitting van 19.00 tot 21.00 uur.
Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend ná telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 28 februari 2017.
Kleinsman Eten & Drinken
Weerseloseweg 356
7522 PT Enschede
Telefonisch reserveren : 053 – 433 02 44 of 06 10 888 787
Internet: www.kleinsman.nl
Email: info@kleinsman.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Video - Dit zijn wij
André van Duin, de komiek van alle generaties
André van Duin (70) is onbetwist Nederlands grootste volkskomiek. Zijn carrière, die ruim een halve eeuw beslaat, is generatieoverstijgend. Van Willempie en revuester tot Animal Crackers en Dik Voor Mekaar - iedereen is dol op André. -
Lezersmenu augustus 2018: De Gulle Smid in Winterswijk
WINTERSWIJK - De keukenbrigade staat te popelen, lokale leveranciers bieden hun beste producten aan en tegenover het restaurant liggen roeibootjes in de Bovenslinge gereed voor een pleziervaart. -
Doe mee
Terug naar de sixties
ENSCHEDE - Lange haren, vrijheid, bier drinken, joint roken en languit in het gras naar popmuziek luisteren: eind jaren 60 ontstonden de beatfestivals. Wat zijn uw herinneringen aan Markelo en Lochem? -
Uit den ouden doosch: 'Hier passen maar weinig frikandellen in'
Zes weken lang brengt deze krant verschillende generaties in beeld. Wat bindt de verschillende generaties, wie zijn hun idolen en welke voorwerpen staan in hun geheugen gegrift? In de wekelijkse video-rubriek 'Uit den ouden doosch' leggen we kinderen van nu mysterieuze voorwerpen uit het verleden voor. Deze week: de zeepklopper. -
Stille Generatie
Maestro Morricone (88), zegetocht van een cultheld
Zijn Once Upon a Time in the West stond begin jaren 70 bij iedere muziekliefhebber in de platenkast. Via Quentin Tarantino, fan en filmregisseur, bereikte Ennio Morricone als oude man alsnog de cultstatus bij filmliefhebbers onder de 40, de kinderen van de mensen met een 'Het gebeurde in het westen’-plaat.
-
Verloren Generatie
Overal aan meebetaald, maar nergens recht op
De Verloren Generatie, journalist Peet Vogels hoorde de term onlangs langskomen toen het ging over hoge jeugdwerkloosheid door de recessie. ,,Hé, daar hoorde ik ook bij, in 1982'', dacht hij. -
Lezersmenu maart 2019: Hollands Schwarzwald in Rijssen
RIJSSEN - Het Schwarzwald roept associaties opmet bergen, bossen en romantiek. Het gelijknamige restaurant in Rijssen lift daar graag op mee. -
Doe mee
Tukkers naar de tulpen
ENSCHEDE - Anja en Daan Jansze voelen de lentekriebels. Het jonge paar van Bloembollenbedrijf Jansze & Zn in Voorhout kijkt uit naar het bezoek uit Twente. „Ik kom van oorsprong uit Drenthe”, vertelt Anja, „dus met een beetje moeite kan ik me ook in jullie streektaal verstaanbaar maken.”