Volledig scherm
Voorgerecht © Carlo ter Ellen

Lezersmenu juni 2016 - Restaurant De Hoogklimmer Denekamp

Een verrassend voorjaarsmenu met topwijnen in het monumentale oude raadhuis van Denekamp. De liefhebbers van het lezersmenu komen in de maand juni volledig aan hun trekken. De Hoogklimmer bevindt zich in hartje Denekamp, pal tegenover de kerk.

Het prachtige karakteristieke pand (1921) is omgetoverd tot een hedendaags Restaurant - Grand Café met authentieke sfeer. De charme en de rustieke oude stijl is bewaard gebleven.

Locatie & inrichting
Het restaurant is daarnaast uitgebreid met een moderne serre & terras. De raads- en trouwzaal (boven) biedt plaats aan tachtig gasten. Bij de inrichting is rekening gehouden met de kenmerken, die aan het oude gemeentehuis doen herinneren. Het imposante trappenhuis met de prachtige glas-in- lood ramen is gerenoveerd. De naambordjes wijzen de bezoeker de weg naar de burgemeesterkamer of de afdeling burgerzaken.

Ook het loket, waar men moest zijn om een kind aan te geven of een paspoort aan te vragen, is nog aanwezig. Dat geldt ook voor het betaalloket en zelfs de politie-afdeling met gevangencel.

Voorgerecht
U wordt ontvangen met een amuse van asperge salade met wakame en ‘zalm oet Twente’. Als voorgerecht een carpaccio van kalfsmuis, gamba en tartaar van appel, afgemaakt met kruidensla, zontomaat en kerriedressing. De geadviseerde wijn is een Spaanse Rebel.lia – zacht rond en elegant – van Rodolfo Valiente Garcia, wijnhuis Vinedos & Bodegas Vegalfaro.

Jan Tijscholten (eigenaar), Tim Zweerink (gastheer) en Marcel Baalhuis (chef-kok) presenteren met trots een lezersmenu, dat u desgewenst kunt uitbreiden met een heldere tuinkruiden bouillon als extra gang.

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht is een duo van ribeye met krokante zwezerik op ratatouille, crispy spek met gebakken shiitake en truffelsaus. Geserveerd met gebakken aardappels en rauwkost. Van Heisterkamp Wijnkopers komt een prima Rioja. De Azabache van Bodegas de Vinedos de Aldeanueva is een diep rode wijn uit de druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Mazuelo.

Dessert
Uw dessert is een bavarois van kersen met mousse van witte chocolade en een bol ijs van mango. Als extra optie biedt De Hoogklimmer een Franse dessertwijn aan. Niet extreem zoet, maar wel een heerlijke afsluiter. Uiteraard is er als slot een kopje koffie, thee of cappuccino.

Adres
Restaurant De Hoogklimmer
Grotestraat 1
7591 DK Denekamp
Telefoon: 0541-511818
info@dehoogklimmer.nl
www.dehoogklimmer.nl
Parkeren : bij EMTE of Eurowerf

Lezersmenu
Dinsdag tot en met zondag om 16.30 en 19.30 uur.
Maandag gesloten.
Met speciale wensen (vegetarisch, glutenvrij of lacose) wordt rekening gehouden, mits bij reservering vooraf aangegeven.

Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend ná telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 30 juni 2016

Volledig scherm
Hoofdgerecht © Carlo ter Ellen
Volledig scherm
De Hoogklimmer © Carlo ter Ellen
Volledig scherm
Amuse © Carlo ter Ellen
Volledig scherm
Dessert © Carlo ter Ellen