Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Lezersmenu oktober 2016 - Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven

Eigentijds dineren op een klassieke locatie. Voor het lezersmenu van oktober kunt u terecht in Carelshaven op het prachtige landgoed Twickel in Delden.

De historie van het hotel-restaurant gaat terug tot 1772, toen in opdracht van graaf Carel George van Wassenaar Obdam een herberg werd gebouwd aan de kleine haven aan de Twickelervaart.

Sinds twee jaar staat het fraai gerenoveerde bedrijf onder leiding van het jonge echtpaar Van Berkel. Alco (patron cuisinier) en Evelyn (gastvrouw) willen met het populaire lezersmenu van Tubantia de toegankelijkheid van het restaurant vergroten.

In samenspel met Marco Koster (chef de cuisine) en Edwin Rozendal (maître d’hotel) is een mooi menu samengesteld, dat past bij het karakter van Carelshaven. Het menu ademt de sfeer van Twickel. Zo is de zalm gerookt met houtsnippers van de Twickel Houtzaagmolen.

Bij uw ontvangst komt er ‘Sweet & Salt Carrot Cake’ op tafel. Aansluitend een verrassende amuse: zuurdesem krokant met ansjovismayonaise en jonge cress. Als extra attentie van het huis is de eerste fles Twickel-tafelwater gratis.

Een Sauvignon Blanc Las Brisas (Central Vally, Chili) – licht exotisch, droog en aangenaam – begeleidt het voorgerecht: huisgerookte zalm met een crème van mierikswortel en een schuim van sereh. Carelshaven serveert er brood, boter, olijfolie en zout bij.

Kalfsentrecote double is een tongstrelend hoofdgerecht, dat geserveerd wordt met een saus van eekhoorntjesbrood, gekarameliseerde witlof, mousseline van bataat, een salade van quinoa en bulger, gekonfijte aardappel en Livarspek-kaantjes.

De Cabernet-Sauvigon-Merlot Las Brisas – met een intense geur van pruimen en bessen – vormt een goede combinatie met dit vleesgerecht.

Het dessert is een ‘plaatje’, dat net zo goed smaakt als oogt. Bramendessert met mousse van witte chocolade, sinaasappel en vanilleroomijs. Tot besluit een aangekleed koffieservies met huisgemaakte lekkernijen.

Lezersmenu van 1 t/m 31 oktober, dagelijks om 16.30 uur (eerste zitting) en 19.30 uur (tweede zitting).

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven
Hengelosestraat 30
7491 BR Delden
Telefoon: 074-3761305
Internet: www.carelshaven.nl
Email: info@carelshaven.nl

Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee. Uitsluitend na telefonische reservering en op vertoon van deze bon. Deze aanbieding is geldig van 1 t/m 31 oktober 2016.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman