Volledig scherm
De Sint in Losser © Robin Hilberink

Live | Intocht Sinterklaas in Twente

ENSCHEDE - De Sint heeft het dit weekend druk. Nadat de Goedheiligman zaterdag al door tal van Twentse kinderen werd binnen gehaald, gaan de intochten vandaag weer verder. Volg hier de intocht in iedere stad.

Het hele verhaal is via hier te lezen

Denakamp en Rossum
De Goedheiligman komt om 12.00 aan op het Nicolaasplein in Denekamp. Ineke Bakker heet hem welkom op het bordes van het gemeentehuis. Ook in Weerselo komt Sinterklaas zondag aan. Om 14.30 uur begint de intocht aan de Grote Maat en eindigt bij Café Van Olffen met een grote instuif. In Rossum komt de Sint op zondag om 14.00 uur aan bij de Kroezeboom. Vanaf daar gaat hij naar Hutten waar hij verwelkomd wordt door pastoor Zeinstra.

Hof van Twente
In Goor vaart de Sint om 12.00 uur de haven binnen met zijn Pakjesboot. Na een waterspektakel met allerlei stuntpieten, stapt de Sint in een koets richting theater De Reggehof voor het grote kinderfeest,

Abseilen in Losser
De Sint vertrekt zondag in Tilligte om 14.00 uur vanaf het MFA-gebouw. Na een rondje komt de intocht aan bij Kakelbont. Met ruim zestig pieten, waaronder acrobaatpieten, fietspieten en pieten die van de kerktoren abseilen, doet Sint Nicolaas zondag ook Losser aan. Hij wordt om 13.15 uur op het Martinusplein verwacht. Hierna rijdt de Sint in een cabrio naar Grand Café Smit (14.30 uur) en Café ‘t Raedthuys (15.30 uur) voor een receptie.

Ook Saasveld is zondag aan de beurt. Om 14.00 uur wordt Sinterklaas op het Kerkplein verwacht. Na een ronde door het dorp is bij Dancing Bruins de gelegenheid om hem nog eens te zien. In Overdinkel komt de Sint zondag om 14.45 uur in een koets aan in de Pastoor van Laakstraat. Om 16.15 arriveert de Sint in het clubhuis van Concordia voor het pepernotenconcert.

Volledig scherm
© Thinkstock