Volledig scherm
Luuk Lohuis © site metec

Lohuis verkast naar Kanjers voor Kanjers

Luuk Lohuis is de volgende Twentse coureur die vanaf volgend jaar uitkomt voor de formatie Sensa-Kanjers voor Kanjers. De 19-jarige Denekamper komt over van het continentale Metec-TKH.

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is niet onbekend voor Lohuis. ,,Het is dé regionale ploeg van Oost-Nederland. Ik ken een aantal renners goed en daarnaast kwam ik de ploeg afgelopen seizoen natuurlijk al vaak tegen in de koersen. Wat dan opvalt is het vriendschappelijke karakter in de ploeg. Dat is bijzonder om te zien'', zegt hij in het persbericht van de formatie.

Als junior kwam Lohuis uit voor de Oldenzaalse Wieler Club (OWC). Het afgelopen wielerseizoen reed hij als eerstejaars belofte voor Metec-TKH, een ploeg met een continentale status. ,,Toch zie ik de overstap niet als een stap terug. Alles is goed voor mekaar: de begeleiding, het materiaal en natuurlijk het wedstrijdprogramma. Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam rijdt vrijwel alle Nederlandse wedstrijden: de UCI 1.2-koersen, Olympia’s Tour en natuurlijk de Topcompetitie. Dat zijn ook de wedstrijden waar ik me graag wil laten zien. Het afgelopen seizoen kwam dat er niet helemaal uit, maar ik heb alle vertrouwen in het nieuwe koersjaar.''

Bij de ploeg rijden al de Tukkers Daan Schouten en Jelle Johannink. Almeloër Wim Kleiman maakte eerder zijn overgang van het Twente-Sallandteam naar Kanjers voor Kanjers bekend.