Volledig scherm

Luxe bootreis langs schitterende natuur Biesbosch

Speciaal voor onze abonnees heeft rondvaartbedrijf De Zilvermeeuw in Drimmelen een prachtige tocht samengesteld door de Biesbosch. Met een splinternieuwe elektrische rondvaartboot die van alle gemakken is voorzien, varen we langs de prachtige natuur van het nationaal park.

De Zilvermeeuw is een gerenommeerd bedrijf en verzorgt al meer dan een halve eeuw rondvaarten, bedrijfsevenementen, excursies en dagtochten door de Biesbosch. “We hebben een vloot van zes schepen”, vertelt eigenaar Adriaan Schuller met trots. “Onlangs hebben we de laatste aanwinst in de vaart genomen: de Z8.”

Schitterend
De boot ziet er schitterend uit. “Het is Nederlands nieuwste rondvaart- en partyboot die elektrisch vaart. Dat is goed voor het milieu én voor het comfort. Het is heel stil aan boord en trillingvrij. De gasten kunnen hierdoor meer genieten van de Biesbosch. De raampartijen zijn groot waardoor de passagiers een mooi uitzicht hebben.”

De Z8 kan maar liefst ruim 100 passagiers meenemen. “Maar door de speciale vorm is de diepgang gering. Daardoor kunnen we op de kleinste en smalste kreekjes varen. We hebben dan ook een hele mooie route kunnen uitzetten. De tocht voert dwars door het nationale park. De exacte route hangt af van de waterstand want we hebben in de Biesbosch nog altijd te maken met getijden.”

Lunch
Begin augustus wordt er gevaren. “Er zijn twee vertrektijden”, legt Schuller uit. “We hebben een lunchtocht. Die vertrekt om 11.00 uur en tijdens de tocht is er een uitgebreide lunch. De middagtochten vertrekken om 14.30 uur. Dan serveren we onderweg een hapje.

Onderweg geeft de schipper uitleg over wat er buiten te zien is. “We komen langs het nest van de zeearenden, mogelijk zien we ook visarenden en bevers maar in ieder geval veel weidevogels”, zegt Schuller. “Dit is echt een unieke gelegenheid op een splinternieuw schip. Drie uur doorbrengen in een hoogwaardige en comfortabele omgeving die uitzicht biedt op de prachtige natuur van de Biesbosch.”

Wat : Rondvaart 2,5 – 3 uur
11.00 uur - 34,95 euro, incl. lunch
14.30 uur - 19,95 euro incl. snacks
Wanneer : 1 t/m 6 augustus
Waar : Drimmelen

Extra data ingekocht in augustus
Wanneer: t/m 18 augustus

Bestel nu je tickets via: www.tubantia.nl/biesbosch

Volledig scherm
Volledig scherm