Massale picknick in Twente

ENSCHEDE - Met wereldrecordpoging in juni begint campagne Twents Bureau Toerisme regio beter te promoten.

‘Ontmoet elkaar weer in Twente’ is de boodschap in de nieuwe campagne van het Twents Bureau voor Toerisme (TBT). Met een reusachtige gratis picknick in één van de Enschedese parken wordt zondag 22 juni het startsein gegeven voor een reeks activiteiten. De bedoeling is dat huidige en oud-streekgenoten zelf reclame gaan maken voor de ‘verworvenheden’ van Twente. Vooral het ‘noaberschap’ moet daarbij worden uitgedragen.

Ambassadeurs van de regio
„We willen de Tukkers inzetten als ambassadeurs van de regio”, zegt directeur Anna Waanders van het TBT. „Het is een bewuste keuze om dichter bij het Twentse gevoel te komen.” Volgens Waanders zijn trots, eigenheid, geborgenheid en veiligheid de belangrijkste waarden in het oosten.

Landelijke campagne en reünies
Naast een landelijke campagne die het imago van een gastvrije regio moet versterken, wil het Twents toerismebureau insteken op een reeks reünies in 2014 en 2015. Deze ‘terugkeerfeesten’ zijn volgens het TBT bij uitstek geschikt om meer toeristen te lokken. Jubilea van Koninklijke Grolsch (vierhonderd jaar) en voetbalclub FC Twente (vijftig jaar) zijn volgend jaar dankbare aanknopingspunten, maar ook in het onderwijs (Universiteit Twente, ROC en tal van scholen) zijn vele reünies.

Omvangrijke picknick
Met een omvangrijke picknick in Enschede hopen TBT en het organiserend bureau Irisvisie ‘de grootste reünie ooit’ op poten te zetten. De recordpoging voor grootste picknick is aangemeld bij het Guinness World Records 2014. De titel is nu nog in handen van Lissabon, dat in 2009 22.232 mensen liet picknicken. Organisator Semire Capar-Smit heeft steun van de provincie Overijssel, gemeente Enschede en diverse grote bedrijven zoals Twente Milieu en Johma Salades. Ze heeft evenwel de financiering van het project nog niet geheel rond. Uiterlijk 1 mei hoopt de organisatie groen licht te geven. Notaris Pieter Oosterhuis uit Enschede houdt toezicht bij de recordpoging, die ’s middags van 13.00 tot 15.00 uur is. Er zijn ruim 450 vrijwilligers nodig. Wat de locatie betreft zijn er twee opties: Ledeboerpark of Volkspark.

Lees meer in De Twentsche Courant Tubantia van dinsdag