Volledig scherm
Benno Schildkamp, Ruud Lansink, Rogier Terhalle en Wim Swier. © Annina Romita

Met Kook jij of ik de boer op

Fiets mee met Tubantia Club langs Wonderryck Denekamp en diverse boeren bedrijven. Proef de Twentse streekproducenten. Een unieke tocht, samengesteld door Kookjijofik.nl. Inclusief rondleidingen én proeverijen.

“Wij van Kookjijofik.nl laten graag zien waar we onze streekproducten en ingrediënten kopen. Daarom organiseren we deze fietstocht exclusief voor Tubantia-lezers langs onze leveranciers: boeren uit Twente”, vertelt Rogier Terhalle. De Hengeloër is een van de initiatiefnemers van de online bezorgservice. “Kookjijofik.nl werkt nauw samen met zo’n dertig boeren uit de regio. Alle maaltijden die wij thuisbezorgen, komen vers van het erf.”

Bereid door eigen specialisten
De producten gaan niet langs groothandels, maar worden door eigen specialisten bereid. “De weg van erf naar maaltijd houden wij zo kort mogelijk.” De website ging april dit jaar in de lucht. “Elke week bieden wij vijf verschillende gerechten aan die variëren van een vlees- en visgerecht tot aan een vegetarisch gerecht. Je mag zoveel bestellen als je wilt, er is geen minimum. Bovendien kunnen klanten op onze website aangegeven of ze de gerechten zelf willen koken, of dat wij dat voor ze moeten doen. Ideaal toch?” In een paar maanden tijd heeft Kookjijofik.nl al een trouwe klantenkring opgebouwd. “Veel mensen die bij ons een maaltijd kopen, blijven klant. Een teken dat pure en eerlijke producten gewaardeerd worden.”

Fietsarrangement
Voor het fietsarrangement, dat vanaf vandaag te boeken is via tubantia.nl/toerdeboer, hebben Terhalle en zijn team een route uitgezet langs drie partners. “Omdat wij onze leveranciers persoonlijk kennen, kunnen we deze tocht organiseren. Het is een unieke mogelijkheid om meer te ontdekken over Twentse streekproducten.” De excursie op 25 augustus start om 10.00 uur bij Wonderryck Twente in Denekamp met koffie en een krentewegge in het tuincafé. Daar wordt ook de route uitgedeeld. “We fietsen in totaal 25 kilometer, er gaat een gids mee. Deelnemers kunnen de route ook volgen met de app Abellife Feel Food route, daarvoor moeten ze wel een opgeladen smartphone meenemen.”

Buffalo Farm
Rond 10.40 uur vertrekt de groep richting Buffalo Farm Twente, daar is een mozzarella-proeverij en Andra Westerhof geeft een rondleiding over het erf. “Dat duurt ongeveer een half uur. Dan fietsen we op ons gemak naar Lattrop-Breklenkamp voor een bezoek aan de kruidenrijke weilanden van Erfgoed Bossem.” Als uitsmijter is Shiitake Kwekerij Masselink in Tilligte aan de beurt. “Johnni en Marga laten zien wat hun kwekerij te bieden heeft. En iedereen ontvangt daar een ‘Streekzakje Salade’ van Kookjijofik.nl met allerlei gezonde lekkernijen.” Rond 14.00 uur keert de groep terug bij Wonderryck Twente. “We maken er een gezellige, smakelijke dag van.”

Bestel uw tickets via tubantia.nl/toerdeboer

Programma:
10:00 uur Ontvangst gasten in het tuincafé of op het terras van Brasserie Wonderryck met kop koffie/thee en krentewegge
10:15 uur Rondleiding door Museum Wonderryck Twente. Uitleg FeelFood belevingsvolle fietsroute met AbelLife app (handig om de AbelLife app alvast op uw smartphone te zetten) inclusief de gratis route Denekamp – Feelfood Twente - Voorproefje
10:40 uur Vertrek Wonderryck-Twente
10:50 uur Aankomst Buffalo Farm Twente, Ahuisweg 1, Denekamp. Rondleiding door Andra Westerhof + kleine mozzarella proeverij
11:25 uur Vertrek Buffalo Farm
11:35 uur Erfgoed Bossem, rondleiding
12:15 uur Aankomst Shiitake Kwekerij Masselink, Beusemkolkweg 8, Tilligte, rondleiding Johnni en Marga Masselink
12:45 uur Proeven Kook jij of ik – Streekzakje Salade met de pasta van Keuper, Shiitakes van Masselink en de mosterdmayonaise van Braakhekke.
13:00 uur Vertrek via een mooie Twentse route naar het Wonderrryk

Prijs: € 25,-

Fietsarrangement:

Wanneer: 25 augustus van 10.00 uur tot 14.00 uur
Start en eindpunt: Natura Docet Wonderryck Twente, Denekamp – 25 km
Prijs: €25,- p.p. (inclusief rondleidingen, proeverijen en streekzakje)

Fiets huren
Niet zelf met de fiets naar Wonderryck? Dan kunt u voor € 8,50 een fiets huren van Natura Docet. Dit kunt u mee bestellen in de webshop.