Volledig scherm
Archieffoto: DTCT

'Neuroloog was verslaafd aan medicijnen'

ENSCHEDE - De in opspraak geraakte voormalig MST-arts Jansen Steur was in 2004 volledig de weg kwijt, omdat hij verslaafd was 'aan een aantal geneesmiddelen'. Dat zegt Tom Zijlstra, destijds lid van de Raad van Bestuur van het Enschedese ziekenhuis.


Zijlstra: "Hij kwam aan medicijnen door recepten van collega's te vervalsen. Hij kon totaal niet meer functioneren." Onder invloed van die medicamenten - Zijlstra kan niet zeggen welke precies - vertelde Jansen Steur aan tientallen patiënten ten onrechte dat zij ongeneeslijk ziek waren en leden aan Alzheimer, MS of Parkinson. Zijlstra zegt de arts in 2004, na overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, ontslagen te hebben. Ook is 'in overleg' afgezien van aangifte. Eis was wel dat Jansen Steur zijn werk niet elders zou hervatten. Het MST zou de gedupeerde patiënten inlichten, maar niet met de affaire naar buiten treden. Vorige week werd hij echter getraceerd in een Duitse privékliniek. Reden voor Zijlstra nu opening van zaken te geven. "Wat bezielt hem?" Na het ontslag heeft het MST ter overbrugging een jaar salaris doorbetaald (10.000 euro p/m) tot de arts een beroep kon doen op de vut.


Jansen Steur reageert niet op de kwestie. Hij is telefonisch en per mail benaderd.

Woensdag geeft de oud-bestuurder in de Twentsche Courant Tubantia openheid van zaken over de manier waarop hij als verantwoordelijk MST-topman met deze kwestie is omgegaan.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement