Volledig scherm

Niemand doucht meer na de gymles

HENGELO - Basisschool De Telgenkamp, de grootste basisschool in Hengelo, heeft besloten dat er met ingang van dit schooljaar niet meer wordt gedoucht na de gymles.

Het douchen kost te veel tijd en er is nauwelijks controle mogelijk in de kleedkamers. De school gaat ervan uit dat kinderen thuis vaak genoeg douchen.

De Telgenkamp is beslist niet de enige school in de regio waar niet gedoucht wordt na het gymmen, maar de meesten zeggen dat niet zo duidelijk. Vaak wordt er wel gelegenheid gegeven maar maken de kinderen daar nauwelijks gebruik van. En de school laat het dan maar zo, want douchen leidt tot allerlei problemen waar niemand op zit te wachten.
Volgens de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding is het niet zo erg dat basisschoolkinderen niet douchen na de gymles: "Kinderen van tegenwoordig douchen elke dag en gebruiken nog deodorant ook. Die stinken niet zo gauw. Wij adviseren om wel te douchen na een flinke inspanning waarbij flink gezweet is. Een training bij een sportvereniging bijvoorbeeld is meestal wel inspannend, een duurloop op een middelbare school ook."

Doe hieronder mee met de poll.
Meer hierover in onze krant van woensdag.